Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Paulus kirke lørdag 9. desember 2017

O magnum mysterium: Et juleoratorium av Kjell Mørk Karlsen

Oslo Chorale Selskap og Kammerkoor Koriolis fra Ghent i Belgia framfører juleoratoriet O Magnum Mysterium av den norske komponisten Kjell Mørk Karlsen, under musikalsk ledelse av Marius Skjølaas og Joris Derder.

Juleoratoriet O magnum mysterium ble skrevet i 2005 og urfremført i Asker kirke samme år. Verket består av tre elementer på utøversiden: Åttestemmig kor, tekstleser og orgel.

Det er mysteriet som ligger under Mørk Karlsens andre juleoratorium: At Gud steg ned til jorden, lot seg føde som et vanlig menneske, ikke i fyrstelig prakt og glans, men under de enkleste forhold. Denne undring og ærefrykt kom til uttrykk i teksten til et av responsoriene i den gamle latinske messen for juledag, O Magnum Mysterium. Opp gjennom århundrene har denne teksten vært tonesatt utallige ganger, og her en den altså utgangspunkt for et helt juleoratorium.

Gjennom bibeltekster gir verket oss en detaljert beskrivelse av profetien, unnfangelsen, fødselen og de første dager av Jesu liv. Skuespiller Geir Kvarme leser tekstene, til toner fra organist Anders Eidsten Dahl. Korstykkene er meditasjoner over velkjente latinske tekster.

Konserten vil finne sted i nyrenoverte Paulus kirke i Oslo 9. desember 2017 kl. 20.00.

O magnum mysterium
Sted: Paulus kirke
Adresse: Thv. Meyers gate 31, 0555
Dato: Lørdag 9. desember 2017
Tid fra: 20:00
Kategori: Musikk
Nettside

Kart - Her finner du Paulus kirke
Longitude: 10.757911 - Latitude: 59.926356

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Paulus kirke
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Paulus kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon