Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Utstilling:

Galleri Ramfjord fredag 13. oktober 2017

Olav Mathisen holder sin fjerde utstilling Strange Weather i Hovedgalleriet på Galleri Ramfjord. Denne gangen har han invitert med seg Johan Melander, som han traff under studiene på Kunsthøyskolen i Bergen og Xevi Sola fra Barcelona. Mathisen står som kurator for utstillingen. For første gang stiller musiker og kunstner Axel Vindenes ut sine verk i hovedstaden. Bergenserens utstilling består av 15 oljemalerier og vil bli vist i Prosjektrommet.

OLAV MATHISEN, XEVI SOLA og JOHAN MELANDER I HOVEDGALLERIET:
Olav Mathisen (1990) har hatt stor suksess siden han debuterte på Galleri Ramfjord i 2014. Første separatutstilling ble raskt utsolgt, og han fikk flere internasjonale samlere under kunstmessen SCOPE MIAMI (Art Basel week Miami) i perioden 2014-2016 og i New York i 2015. Samt en 14 siders reportasje i kunstmagasinet EyeSin. Sommeren 2015 og 2017 var han Artist in Residency ved ESKFF på Mana Contemporary i Jersey City, der malte han 7 nye malerier som skal vises i Miami med Galleri Ramfjord i desember. I 2014 ble Olav Mathisen innkjøpt av kunstsamlingen til Ahu Serter i Istanbul, hvor han også ble tilbudt residency plass. Mathisen fullførte utdannelsen sin på Kunsthøyskolen i Bergen i fjor sommer, og er en del av den permanente samlingen til Mana Contemporary.

Xevi Sola bor og arbeider i Girona (Spania). Han er utdannet ved Kunstakademiet i Barcelona. Han har jobbet i psykiatrien i mange år, noe han selv mener har stor betytning, også i henhold til å forstå kunstverkene hans. Han har stilt ut i gallerier og ved kunstmesser i hele verden, bl.a i Spania, Tyskland, Frankrike, Holland, Norge, Danmark, Peru, Brasil og Taiwan. I 2014 vant han The Young Art Award ved Taipei Contemporary Art Fair. Han ble også nylig nevnt som en av de 100 mest betydningsfulle nålevende malerne i verden i magasinet Poets og Artists, sammen med bl.a Odd Nerdrum.

Mens Olav Mathisens uttrykk til tider kan være kaotisk og fragmentert, er arbeidene til Xevi Sola og Johan Melander ryddige og gjennomtenkt. Sistnevnte arbeider med figurativt maleri. Han gjenbruker bilder og skaper visuelle fortellinger med referanser til historien, populærkulturen og kunsthistorien. Melander er for tiden bosatt i Gøteborg, hvor han tar Master på Kunstakademiet i Valand. Dette er Johan Melanders første utstilling i hovedstaden.

AXEL VINDENES I PROSJEKTROMMET
Uredd kastet frontmannen i Bergensbandet Kakkmaddafakka seg ut i kunstverdenen i 2013. Men det er første gang musiker og billedkunstner Axel Vindenes (31) stiller ut sine verk i hovedstaden. Bergenserens utstilling består av 15 oljemalerier og vil bli vist i Prosjektrommet på Galleri Ramfjord.

Periode: 7.- 29. OKTOBER

Opening hours
Thu - Fri: 12:00 pm - 6:00 pm
Sat - Sun: 12:00 pm - 4:00 pm

Galleri Ramfjord inviterer til fargeglede i høstmørket!
Sted: Galleri Ramfjord
Adresse: Schwensensgate 1 på St.Hanshaugen i Oslo
Dato: Fredag 13. oktober 2017
Tid fra: 12:00
Kategori: Utstilling
Epost Nettside

Kart - Her finner du Galleri Ramfjord
Longitude: 10.737424 - Latitude: 59.922963

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Galleri Ramfjord
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Galleri Ramfjord her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon