Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Trefoldighetskirken lørdag 14. oktober 2017

Oslo Chorale Selskap under ledelse av dirigent Marius Skjølaas

Solister: Magnhild Korsvik (sopran), Eva B. Landro (mezzosopran) og Eirik P. Krokfjord (baryton)
Orkester: Musikere fra Oslo Filharmoniske Orkester under ledelse av konsertmester André Orvik

I høst er det 170 år siden den tyske komponisten Felix B. Mendelssohns død. Han ble født i 1809 og ble bare 38 år gammel, men har etterlatt seg en imponerende mengde komposisjoner. Han regnes som en av 1800-tallets første romantiske komponister, men hans musikk gjenoppdages og hylles stadig i vår tid.

O Haupt voll Blut und Wunden, Wer nur den lieben Gott lässt walten, Christe, du Lamm Gottes og Verleih uns Frieden er fire av Mendelssohns åtte koralkantater, skrevet mellom 1827 og 1832. Disse fikk ikke opusnumre, ettersom han selv anså dem som studieverker. Verkene ble heller ikke utgitt i Mendelssohns tid først mellom 1972 og 1983 ble disse fascinerende verkene gjenoppdaget og utgitt på noter, og så vidt vi vet, har enkelte av dem knapt blitt fremført i Norge tidligere.

Kantaten Hear my prayer ble skrevet i 1844 til en engelsk tekst-parafrase over salme 55 av William Bartholomew, som også var den som bestilte verket av Mendelssohn til en fremføring i en konsertserie i Crosby Hall i London. Verket ble opprinnelig skrevet for sopran-solo, kor og orgel, men etter oppfordring fra komponisten Joseph Robinson i Dublin, omarbeidet Mendelssohn stykket for orkester i 1847. Dette er et av Mendelssohns aller mest kjente og kjære verker.

Drei geistliche Lieder ble komponert i 1840 for alt-solo, kor og orgel. Det var den engelske amatør-musikeren Charles Bayles Broadley som bestilte verket, og som også forfattet teksten, som er en parafrase over salme 13. Også dette stykket ble omarbeidet for orkester av Mendelssohn selv i 1843, etter forespørsel fra Broadley.

O Haupt voll Blut und Wunden - Verker av Felix Mendelssohn-Bartholdy
Sted: Trefoldighetskirken
Adresse: Akersgata 60
Dato: Lørdag 14. oktober 2017
Tid fra: 20:00
Tid til: 21:30
Kategori: Musikk
Nettside

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Trefoldighetskirken
Verdi: Requiem - åpen generalp... fredag 4. mai 2018
Verdi: Requiem... lørdag 5. mai 2018
Verdi: Requiem... søndag 6. mai 2018

Legg inn arrangement ved Trefoldighetskirken her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon