Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Gamle Logen tirsdag 26. september 2017

Program:

Béla Bartok - Strykekvartett nr.1 i a-moll

Folkemusikk fra de nordiske landene

Ludwig van Beethoven - Strykekvartett op.131 nr.14 i ciss-moll

----

Utdrag av forestillingen I was looking for something

Koreograf Lise Tiller

Komponist Kaja Bjørntvedt

Utøvere: Charlott Utzig og Julie Mjøen (dans)

og Brava Strykekvartett fra Ung kvartettserie

----

Vi åpner vår sjette sesong med vår alle første reinvitasjon til The Danish String Quartet. Rune, Asbjørn, Fredrik og Frederik klarer det vi alle strever etter å få fram selve gleden i musikken, samtidig som de krever av seg selv, og leverer ypperlig kvartettspill. De er rett og slett en av verdens mest ettertraktede strykekvartetter.

De gledet oss i mars 2014 med Abrahamsen, Haydn og Mendelssohn og deres uforglemmelig folkemusikk. Og nå har de kraftigere kost å presentere for oss. Kvartettserien har kun presentert én av Béla Bartks strykekvartetter til nå da Oslo Strykekvartett spilte hans 5. Kvartett på Kvartettseriens lansering april 2012. Denne sesongen skal vi få høre hans 1. kvartett med The Danish String Quartet, og hans 4. kvartett med Engegårdkvartetten. Béla Bartk var ikke bare en av de fremste komponistene fra den 20. århundre, men også en pioner innen etnomusikologi. Dette speiles godt i The Danish String Quartets program, da de tar en økt med folkemusikk etter Bartks 1. kvartett.

Første satsen av kvartetten fra 1909, i hvert fall delvis inspirert av Bartks ubesvarte kjærlighet for fiolinisten Stefi Geyer, er gjennomsyret av et intenst kontrapunkt. Det leder oss inn i andre delen av konserten, Beethovens opus 131, som sannsynligvisvar av stor inspirasjon for Bartk. Opus 131 var Beethovens yndling blant de sene kvartettene. Schubert bemerket Etter dette, hva er det igjen for oss å skrive?.

Både Bartks og Beethovens kvartetter som vi får høre denne kvelden har kontrapunkt som et viktig kompositorisk verktøy, derav konsertens tittel.

Billetter kan kjøpes her:

www.ticketmaster.no/event/kvartettserien-the-danish-string-quartet-billetter/536679

Danish String Quartet - Kontrapunkt
Sted: Gamle Logen
Adresse: Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo
Dato: Tirsdag 26. september 2017
Tid fra: 19:00
Tid til: 21:00
Kategori: Musikk
Nettside Billetter

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Gamle Logen
Engegårdkvartetten med Nils Øk... tirsdag 27. februar 2018

Legg inn arrangement ved Gamle Logen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo