Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Scene:

Deichman Majorstuen onsdag 13. september 2017

Hvor deilig hadde det ikke vært om det fantes en universell leveregel som for alltid befridde deg for smerte og usikkerhet og frigjorde hele ditt ubrukte, kreative og unike potensial?.

Dette retoriske spørsmålet er hentet fra forfatter og kritiker Hilde Østby sin tekst Anti-selvhjelpslitteraturen som virkelig hjelper (Aftenposten 29.04.17). Vi har invitert henne til å lede en avslørende samtale om selvhjelpslitteraturens enkle løsninger, quick fix og såkalte sannheter, og om den nye bølgen med anti-selvhjelpslitteratur. Med seg på laget har hun filosof og samfunnsdebattant Kaja Melsom, journalist og forfatter Anne Gunn Halvorsen og forsker Kristian Bjørkdahl. Vi lover(!) en befriende og innsiktsfull samtale om livet. Og døden. Velkommen!

Anne Gunn Halvorsen er journalist og forfatter. Tidligere i år utga hun Livet og korleis leve det. Ei handbok for vaksne (Samlaget 2017), av Dagbladets Cathrine Krøger beskrevet som Noe så sjeldent som en velskrevet, lærerik og intelligent selvhjelpsbok.

Kaja Melsom er filosof, samfunnsdebattant og rådgiver i Humanetisk Forbund. Hun er også en hyppig og hørverdig gjest hos Verdibørsen på NRK P2. Hun er aktuell med boka Den fordømte friheten. Et oppgjør med dagens selvrealiseringstyranni (Gyldendal 2017).

Hilde Østby er idéhistoriker, kritiker og forfatter, og redaktør ved Nasjonalbiblioteket.

Kristian Bjørkdahl er forsker ved UiO/Senter for utvikling og miljø. Gjennom et år leste han, med et kritisk blikk, 52 selvhjelpsbøker. Vi gleder oss til å høre dommen!


Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Bli fri fra selvhjelpstyranni! Om anti-selvhjelpslitteratur
Sted: Deichman Majorstuen
Adresse: Harald Hårfagresgt. 2
Dato: Onsdag 13. september 2017
Tid fra: 18:00
Tid til: 19:00
Kategori: Scene
Nettside

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Deichman Majorstuen
Bibelprat!... onsdag 21. februar 2018

Legg inn arrangement ved Deichman Majorstuen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo