Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Utstilling:

TM51 Window Gallery onsdag 20. september 2017

Morten Viskum (f. 1965) sine selvportretter har helt siden 2003 skapt oppmerksomhet og utgjort en vesentlig del av hans kunstneriske utforskning. I forkant av sin egen bursdag har Viskum hvert år reist til Paris for å lage en ny voks skulptur av seg selv.

Her tar han i bruk sin egen kropp som utgangspunkt for en undersøkelse der kunstneren inntar mange ulike roller, gjerne knyttet opp til dagsaktuelle temaer innen religion, politikk og rystende hendelser i verden, ofte i den politiske satirens form. Det pågående prosjektet har i årenes løp vist ett mangfold av karakterer, nyskapende og originalt også i den idémessige tilnærmingen. Tidligere års selvportretter har inkludert både Jesus, transe, tigger, kunstsamler, bodybuilder, vitenskapsmann og Donald Trump.

I år er utgangspunktet eventyret Keiserens nye klær fra 1837, skrevet av den danske forfatteren H.C. Andersen. I eventyret hører vi om en keiser som blir forledet til å tro at han går rundt i klær av de vakreste stoffer, mens han i virkeligheten bare går rundt i undertøyet. En figur som er like aktuell 180 år senere.

Etter seks år med veterinærstudier hoppet Morten Viskum av profesjonsutdannelsen og bestemte seg for å bli kunstner isteden. Han debuterte med Rotter/Oliven i 1995 og har siden den gang tiltrukket seg stor oppmerksomhet for sine installasjoner, objekter og malerier og performancer - alt mens han driver Vestfossen Kunstlaboratorium, et visningssted for samtidskunst i Buskerud. Viskum blir hyppig diskutert i den kulturelle pressen og har med sin allsidige produksjon og virke forandret samtidskunsten i Norge.

Årets selvportrett har tittelen Keiserens nye klær og skal avdukes på TM51 Window Gallery ved Rådhuset torsdag 24. august. Utstillingen inkluderer også triptych maleri Hånden som aldri sluttet å male. Velkommen til utstillingsåpning på Fridtjof Nansens plass 6 torsdag 24. august fra kl. 18.00 - 20.00

Fotnote: I forbindelse med utstillingen vil Galleri TM51 Infill i Parkveien 5, vise hans selvportrett fra 2008, The perfect sculpture og Willas Contemporary viser The Collector ifm en utstilling med Rose Wylie, som Morten Viskum har kuratert.

Facebook event:
Lenke - Les mer her

Utstillingsperiode: 24. august - 24. september
TM51 Window Gallery, Fridtjof Nansen plass 6
Always open or by appointment.

Morten Viskum- Keiserens nye klær (selvportrett 2017)
Sted: TM51 Window Gallery
Adresse: Fridtjof nansens Plass 6
Dato: Onsdag 20. september 2017
Kategori: Utstilling
Nettside Facebookside

Kart - Her finner du TM51 Window Gallery
Longitude: 10.734844 - Latitude: 59.913014

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - TM51 Window Gallery
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved TM51 Window Gallery her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Tivoli p Grorud i Oslo