Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Utstilling:

Astrup Fearnley Museet søndag 13. august 2017

Sommeren 2017 presenterer Astrup Fearnley Museet en stor utstilling med kinesisk samtidskunst.

Utstillingstittelen Chinese Summer er en metafor for en nasjon og en kunstscene som har opplevd en eksplosiv vekst de siste 20 årene. Kinas posisjon som en av klodens industrielle og økonomiske stormakter har blitt fulgt opp av en overveldende kunst- og kulturproduksjon, som i løpet av de siste årene har utviklet seg fra en rent lokal situasjon til å innta en posisjon på den globale scenen.

I løpet av 1980-tallet kom en banebrytende generasjon av kinesiske kunstnere til syne på kunstscenen. I denne perioden var Kina inne i en eksplosjonsartet kreativ utvikling som banet vei for en kunstnerisk revolusjon som fortsatt pågår. Den første generasjonen av kinesiske samtidskunstnere utviklet seg etter en lang periode med kulturell isolasjon og en lukket regional kontekst som var preget av et tradisjonelt og formalt kunstsyn. Disse kunstnerne gikk bort fra den tradisjonelle kunstforståelsen og tilegnet seg mange av den vestlige avantgardens radikale estetiske og konseptuelle paradigmer. Selv om de frigjorde seg fra gamle tradisjoner, forlot aldri kunstnerne kinesisk historie, kunst og filosofi, men utviklet sin egen kulturs tenkemåte og sensibilitet i en reflektert dialog med vestlig kultur. Slik har de bygget broer som yngre kinesiske kunstnere i dag videreutvikler i utallige retninger.

Åpningstider:
Tirsdag, onsdag, fredag 12-17
Torsdag 12-19
Lørdag, søndag 11-17
Mandag stengt

Utstillingen varer til 3. september 2017

Chinese Summer
Sted: Astrup Fearnley Museet
Adresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo
Dato: Søndag 13. august 2017
Kategori: Utstilling
Nettside Billetter

Kart - Her finner du Astrup Fearnley Museet
Longitude: 10.721551 - Latitude: 59.906812

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Astrup Fearnley Museet
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Astrup Fearnley Museet her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon