Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Cosmopolite Scene, Soria Moria torsdag 19. oktober 2017

Tunisiske singer/songwriter Emel Mathlouthi er mest kjent for sine subversive politiske tekster rettet mot opprøret i den arabiske verden, og bevegelsen mot maktmisbruk og korrupsjon. Hun er Tunisias første kvinnelige soloartist som både skriver og komponerer sangene sine selv. Musikken hennes ble nektet spilletid på radio og TV grunnet kontroversielt innhold, men hennes forbudte sanger ble likevel sirkulert over hele hjemlandet.

Emel har de klassiske arabiske divaers grasiøse og elegante fremtoning, men synger med intensiteten og lidenskapen til 60-tallets protestsangere. Hun har hentet betydelig med inspirasjon fra store navn som Baez, Björk, Bob Dylan og Sheikh Imam, og i takt med revolusjonens spredning, ble også Emel et anerkjent navn over hele den arabiske verden.

I 2015 spilte Emel Mathlouthi på Nobels Fredspriskonsert. Det var en prestisjefylt mulighet for Emel til å ære sanne helter, og hun sang for tunisisk og arabisk ungdom som har en lang kamp foran seg de kommende årene. I 2016 åpnet hun Oslo World Music Festival sammen med Kringkastingsorkesteret, og i høst kommer hun altså tilbake til Oslo for å synge forbudte sanger for oss.
Denne gang med sitt andre album Ensen som etter utgivelsen i februar 2017 mottok strålende kritikker fra anerkjent presse.

På albumet har Emel beveget seg inn på en stil som er enda mer unik, og kombinerer organiske og elektroniske lyder for å kunne produsere en plate som vil appellere til enhver elsker av nyskapning og oppriktighet.

Line-up TBA

You hear a person refusing to compromise, a searing vision founded on real risks and the necessity of truth.og#8232- Pitchfork
Enthralling! og#8232- The New York Times
Heres a world diva with a differenceog#8232 - The Observer
She is mesmerizing, from mellifluous sweetness to full-throated power. - The F.T

Emel Mathlouthi
Sted: Cosmopolite Scene, Soria Moria
Adresse: Vogts gate 64, 0477 Oslo
Dato: Torsdag 19. oktober 2017
Tid fra: 20:00
Tid til: 23:30
Kategori: Musikk
Nettside

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Cosmopolite Scene, Soria Moria
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Cosmopolite Scene, Soria Moria her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Tivoli p Grorud i Oslo