Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Utstilling:

Astrup Fearnley Museet tirsdag 28. mars 2017

Astrup Fearnley Museet er stolte av å være det første museet i Skandinavia som presenterer en soloutstilling med den verdensberømte japanske kunstneren Takashi Murakami (f. 1962, Tokyo).

I løpet av de siste tjue årene har Murakami vært svært tilstedeværende på den internasjonale kunstscenen. Samtidig har han inntatt en aktiv rolle i den japanske kunstverden, og omdefinert en kunstners posisjon gjennom sin deltakelse på ulike samfunnsarenaer. Utstillingen Murakami by Murakami presenterer fra flere ulike vinkler fenomenet Takashi Murakami. I tillegg til å vise et omfattende utvalg verk fra Murakamis særegne kunstnerskap, belyser utstillingen også hans virksomhet som samler, gallerist, filmskaper, forretningsmann og aktivist.

Utstillingen konsentrerer seg om to perioder i Murakamis kunstneriske utvikling. Den ene delen presenterer hans tidlige arbeid som kretset rundt utflatingen i japansk populærkultur, kjennetegnet av utviklingen av figuren Mr. DOB og konseptet Superflat. Dette plasserte ham i arven etter popkunsten, formulert i et usedvanlig originalt kunstnerisk språk. En annen del av utstillingen er dedikert verk fra de siste årene, der Murakamis kunstnerskap har tatt en ny retning og utviklet en intelligent personlig dialog med japanske historiske og religiøse malerier. Et program av kunstnerens anime-filmer og TV-serier, inkludert en ukentlig visning av langfilmen Jellyfish Eyes (2013), presenterer Murakamis virke som filmskaper. Utstillingen inkluderer også et rom med antikk japansk kunst og keramikk fra kunstnerens egen samling, samt et rom med verk av andre japanske samtidskunstnerne som Murakami selv har oppdaget og stilt ut gjennom sitt galleri Kaikai Kiki.

Kuratorer: Gunnar B. Kvaran og Therese Möllenhoff

Utstillingsperiode: 10. februar - 14. mai

Åpningstider:
Tirsdag, onsdag, fredag 12-17
Torsdag 12-19
Lørdag, søndag 11-17
Mandag stengt

Åpningstider helligdager og offentlige høytidsdager i 2017
13. april (skjærtorsdag) 12-17
14. april (langfredag) stengt
15. april (påskeaften) 11-17
16. april (1. påskedag) 11-17
17. april (2. påskedag) stengt
1. mai stengt

Murakami by Murakami
Sted: Astrup Fearnley Museet
Adresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo
Dato: Tirsdag 28. mars 2017
Kategori: Utstilling
Nettside Facebookside

Kart - Her finner du Astrup Fearnley Museet
Longitude: 10.721551 - Latitude: 59.906812

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Astrup Fearnley Museet
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Astrup Fearnley Museet her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Meditasjon