Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Scene:

Youngstorget fredag 18. juni 2010

"Sigurd Fåvnesbane" - Sigurds kamp mot dragen i ny tapping, i en gateteaterforestilling med utøvere fra Polen og Norge.

Sagnene om Sigurd som vinner over dragen Fåvne hører til middelalderens mest berømte og populære historier. Livet hans er skildret i heltediktene i Den eldre Edda, i Volsungesaga - og i det tyske diktet om Nivlungene. I Norge finner vi sagnere billedrikt fremstilt i treskurd og malerier i flere av middelalderens kirker, og utallige ballader har handlet om Sigurd.

"Sigurd Fåvnesbane" er en stor utendørs forestilling - som får premiere på torget i Krakow lørdag 12. juni. Forestillingen kommer til Oslo Middelalderfestival, og spiller på Youngstorget 18. juni kl17 - som en oppkjøring til festivalen - og på selve festivalområdet lørdag 19. mai kl 13.

Forestillingen er en samproduksjon mellom Teatr Groteska, Polens eldste og største maske- og dukketeater, Kulturproduksjoner og Høgskolen i Oslo, avd for estetiske fag, og er støttet av det norsk-polske kulturfondet.

Manus og regi: Svein Gundersen
Regi kampscener: Hilde Veronika Høie
Kostymer, masker og scenografielementer til forestillingen er designet av studenter fra designstudiet ved avdeling for estetiske fag på HiO, og studenter fra Kunstakademiet i Krakow. Scenografiarbeidet har vært ledet av scenograf Einar Dahl fra Norge og professor Malgorzata Komorowska fra Kunstakademiet i Krakow. Produksjonen har foregått på Teatr Groteskas verksteder i Krakow.

Gateteater og parade på Oslo Middelalderfestival
Sted: Youngstorget
Adresse: Youngstorget, Oslo
Dato: Fredag 18. juni 2010
Tid fra: 16:30
Tid til: 17:30
Kategori: Scene
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Annonse
Sted: Majorstuen - Fredag 29. mars
Meld deg på et GRATIS orienterende fordrag om Transcendental Meditasjon. Fredag 29. mars. Tid kl 18.00. Varighet ca 2 timer. Adresse: Bogstadveien 27B, 0355 Oslo. Reserver plass her:

Andre arrangementer - Youngstorget
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Youngstorget her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo