Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - For barn:

Kanonhallen søndag 9. desember 2007

De legandariske The Blues Brothers inntar Kanonhallen søndag 9. desember! I Knut Lothes og Arne Bildens figurer lages et fantastisk show sammen med Uranienborg Skolekorps og Vinderen Skoles Storband ledet av henholdsvis Karl Tomas Strømme og Even Kruse Skatrud. – Musikantene skvatt litt da jeg fortalte dem at James Brown ga musikerne sine bot hvis de spilte feil. Du kunne faktisk ende opp med å skylde penger hvis du var på turne med ham. Slik har vi det ikke i Vinderen… enda…, ler Even Kruse Skatrud, som synes det er flott at musikantene får kjennskap til denne musikken. – Den ligger jo til grunn for det meste av musikken de hører på hitlistene i dag, legger han til.

Det hele startet da Uranienborg Skolekorps rekrutterte ny dirigent på forsommeren. I likhet med Vinderen Skoles Musikkorps valgte de å satse på en profesjonell musiker til dirigentoppgaven. Dette kan imidlertid lett kollidere med turneer og musikkoppdrag på kveldstid. Dirigentene i de to korpsene ble derfor enige om å vikariere for hverandre. Derfra var veien kort til å utvide samarbeidet. Vinderen hadde allerede planlagt og fått tilskudd til en Drømmekonsert. Uranienborg ble derfor invitert til å delta i Blues Brothers-prosjektet. Sterkt inspirert av filmen The Blues Brothers har Arne Bilden arrangert 12 låter fra filmen “The Blus Brothers” for korps. Medlemmene i begge korps har i forberedelsesperioden sett filmen og hørt musikken de skal fremføre på konserten, og de har blitt kjent med historien bak.

- Filmen/konserten viser musikk fra Negro Spirituals, gammel ekte blues, responsorialsang og er et bluesdokument som musikantene har godt av å være gjennom, sier Skatrud. På filmen er noen av bluesens beste musikere: James Brown, Cab Calloway, Ray Charles og Aretha Franklin – og skuespillerne er også av kjent kvalitet (for oss over 25…): John Candy, Carrie Fisher, Henry Gibson samt Steve Lawrence. – Å kjenne til artistene og musikken som er med i denne filmen er rett og slett viktig! Og kult!, repliserer dirigenten; det blir litt mer fres i hornet når de får høre hvordan det skal spilles først.

Musikantene i de to korpsene har øvd hver for seg i hele høst og skal møtes første gang på seminar 8. og 9. desember. I to dager skal de spille og foreberede konsert sammen med Knut Lothe og Arne Bilden. På konserten stiller alle i tidsriktig antrekk, aspirantene og juniorene i begge korps er oppvarmingsband. Dirigentene lover en annerledes korpsopplevelse – et fyrverkeri av lyd, lys og ellevill spilleglede!

Videren Skoles Storband og Uranienborg Skolekorps presenterer Drømmekonserten: The Blues Brothers Featuring Knut Lothe (Jake) og Arne Bilden (Elwood)

Søndag 9. desember kl 18.00 i Kanonhallen, Peter Møllers vei 2 - Billetter: kr 75,- (kun dørsalg, fra kl 17.00 på konsertdagen) - Barn under 10 år gratis!

The Blues Brothers
Sted: Kanonhallen
Adresse: Peter Møllersvei 2
Dato: Søndag 9. desember 2007
Kategori: For barn
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Kanonhallen
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Kanonhallen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
TM - Les mer her