Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Musikk:

Trefoldighetskirken lørdag 26. november 2022

JULEORATORIET
av Johan Sebastian Bach

Denne fremførelsen er spesiell - i stedet for solister fremfører skuespiller Laila Goody tekstene mellom korsatsene. Koret synger alle korsatser fra kantate I - VI. I tillegg blir det også mulighet for publikum å synge med i utvalgte koraler.

Det er én kantate for hver av de tre juledagene. Musikken er komponert over juleevangeliet, og gjennom resitativer, koraler og arier formidles fortellingen om Jesu fødsel; den samme fortellingen som leses på julaften i kirker over hele verden. De seks kantatene danner en helhet, samtidig som hver av dem har sin klanglige egenart. Teksten er satt sammen av bibel- og salmetekster, og knyttet til fortellingene om Jesu fødsel, hyrdene på marken, Jesu navngiving og de hellige tre konger.

Juleoratoriet er et av de mest spilte kirkemusikalske verk, og for mange er det kanskje slik at julestemningen kommer med de tre paukeslagene som åpner verket, etterfulgt av korets "Jauchtzet frohlocket!" Jubel og glede!Medvirkende

Oslofjord Kammerfilharmoni: Ensemble med profesjonelle musikere, som blant annet spiller fast ved Oscarsborgoperaen, og som også spilte under OOKs Messias-konserter i mars.

Laila Elin Goody: Skuespiller, ansatt ved Nationaltheatret, men som nå er lånt ut til Det norske teateret hvor hun spiller Tid for glede, som har fått supre kritikker. Hun har også spilt bedehusmoren Randi i TV-serien Lykkelandet. Hun har vunnet en rekke priser. Les mer om henne her: Les mer her - Ekstern lenke Goody.

Oslo Oratoriekor er (sannsynligvis) Norges største kor, og synger store kirkeverk med orkestre. Har i løpet av korets fem år fått en solid plass i hovedstadsområdets musikkmiljø.

Erik Aldner, dirigent
Else Barratt-Due, instruktør og tekstlig tilretteleggerKonserten er arrangert av Oslo Oratoriekor
Produsent Hanne Aspelund

BACH: JULEORATORIET 2022
Sted: Trefoldighetskirken
Adresse: Akersgata 60
Dato: Lørdag 26. november 2022
Tid fra: 16:00
Tid til: 17:30
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Trefoldighetskirken
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Trefoldighetskirken her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo