Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - For barn:

Det Internasjonale Barnekunstmuseet torsdag 2. juni 2022

Klima og miljø sett med barn og unges øyne

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) inspirerer barn og unge verden over med sine skolestreik og klima-aksjoner og har blant annet uttalt at barnas fremtid hviler for det meste i de voksnes hender, og at det virker som om voksne ikke tar det på særlig alvor, siden det ikke skjer så mye annet enn mest snakk..

For oss mennesker er det samfunnet som avgjør hvordan livet blir. Barn og unge som vår mest sårbare gruppe er observante og tenker over tingene de ser rundt i miljøet. De tror på det de ser og er håpefulle gjennom sin egen fantasi. Nåtidens miljø og intense klimaendringer påvirker også barn og unge sterkt og budskapet med denne utstillingen er å minne alle om at man er aldri for liten til å gjøre en forskjell!

Gjennom kunsten som et virkemiddel ønsker Barnekunstmuseet å stille ulike klimaspørsmål og mobilisere til dialog om barns fremtid, deres aktive medvirkning i samfunnet, rettigheter og viktige stemme. Utstillingen består av over 75 verk inkludert malerier som blant annet belyser ulike metaforer og livet på både godt og vondt. Barn og unge visualiserer menneskeskapte utfordringer og løsninger som rydding av verdens søppel, alternative liv på andre planeter, økologiske kaos, fargerike tidsvinduer m.m. Alle verk er fra museets permanente samling og daterer seg tilbake til 1990-tallet og frem til nå.

Barnekunstmuseet presenterer: Klima og miljø sett med barn og unges øyne
Sted: Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Adresse: Lille Frøens vei 4, 0371 Oslo
Dato: Torsdag 2. juni 2022
Tid fra: 11:00
Tid til: 16:00
Kategori: For barn
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Søndag 25. september – Gra... søndag 25. september 2022

Legg inn arrangement ved Det Internasjonale Barnekunstmuseet her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo