Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Festival:

Vega scene lørdag 5. mars 2022

Human er Oslos største dokumentarfilmfestival og finner sted på Vega Scene, Vika kino og Kunstplass. Human-festivalen viser det beste av norsk og internasjonal dokumentarfilm, i tillegg til teaterforestillinger, kunstutstilling, debatter, samtaler og mye mer.

Festivalen har filmer som tar opp de store hendelsene i verden og rene feel-good-filmer.

(Bilde fra filmen Courage om demokratikamp i Belarus/Hviterussland)

Human internasjonal dokumentarfilmfestival er tilbake i kinosalene som den første post-pandemi-festivalen uten restriksjoner for publikum. Festivalen går av stabelen 28 februar til 6 mars på Vega Scene og Vika kino.

Human-festivalen i mars 2020 var også den siste festivalen i Oslo før nedstengingen 12 mars. I 2021 var festivalen heldigital.

Det er en rekke høydepunkter på programmet som består av norske og internasjonale dokumentarfilmer, foredrag, samtaler, debatter, introduksjoner, regissørmøter, teaterforestillinger og en kunstutstilling. Årets åpningsfilm Ascension er Oscarnominert sammen med filmen Flukt som var vår åpningsfilm i 2021.

Det er et konkurranseprogram for norsk dokumentarfilm og et for beste internasjonale menneskerettighetsfilm. I tillegg er det et bredt program av norske og internasjonale filmer utenfor konkurranse.

Økonom og nobelprisvinner Joseph Stiglitz holder foredrag spesielt for Human-festivalen og tar spørsmål fra publikum om lærdommen fra pandemien, hvordan markedet har feilet og behovet for fellesskapsløsninger (han deltar digitalt,ikke fysisk).

Det blir Verdenspremiere på den norske filmen Store små mennesker, Oslopremiere på filmen om Trond Giske og en rekke Norgespremierer av internasjonale filmer. I tillegg blir det tre teaterstykker og kunstutstilling.

Det blir samtale om krigen i Ukraina med Tor Bukkvoll og Julie Wilhelmsen etter filmen Trenches, det blir møte med den siste uavhengige tv-nyhetskanalen i Russland i filmen F@ck This Job og det blir Norgespremiere på filmen Myanmar Diaries laget av Myanmar Film Collective. Myanmar Diaries kommer rett fra verdenspremieren på Berlinalen der den vant prisen for beste dokumentar. Regissør og produsenter Petr Lom og Corinne van Egeraat kommer til Oslo. Myanmar Film Collective som står bak filmen forblir anonyme og filmen har ikke rulletekster. Petr Lom og Corinne van Egeraat har vært med å sette filmen sammen og er, fordi regissørene må forbli anonyme pga hensynet til egen sikkerhet, filmens ansikt utad. Filmen er et svært sterkt møte med regimets undertrykking i Myanmar etter militærkuppet for et år siden. Filmen er co-produsert med norske Ten Thousand Images.

En lang rekke fantastiske filmer, fra et ekteskapsdrama med både humor og tragedie på landsbygda i Iran til kidnapping av barnebruder i Vietnam, demokratikamp i Belarus og Hong Kong, kvinnekamp i Egypt og El Salvador, livet i skyttergravene i Øst-Ukraina, klimakamp fra innsiden av Extinction Rebellion, statueriving i sørstatenes

Human internasjonale dokumentarfilmfestival, fra 28 februar til 6 mars
Sted: Vega scene
Adresse: Hausmanns gate 28
Dato: Lørdag 5. mars 2022
Tid fra: 13:00
Tid til: 23:00
Kategori: Festival
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Vega scene
MIRAGE FILMFESTIVAL 2022... onsdag 12. oktober 2022

Legg inn arrangement ved Vega scene her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo