Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Konsert:

Emanuel Vigelands Museum fredag 11. februar 2022

Velkommen til en nydelig musikalsk og meditativ opplevelse i Oslos best bevarte hemmelighet; Emanuel Vigeland Museum på Ris.

«I have never heard anyone play the gong so completely before. You and the gong where like one, like there was no separation, I believe this is a great gift you have.» Elisabeth Engquist, MediYoga international, FounderogOwner

Museet er kjent for sine vakre fresker (veggmalerier) som beskriver menneskets liv fra unnfangelse til død og ikke minst sin unike akustikk, med en ca. 20 sekunders etterklang. Gongenes overtoner får virkelig utfoldet seg og du vil oppleve å bli omsluttet av de vakre tonene. I tillegg vil GongMester og Yogaterapeut Anne Siri Langelandsvik synge og spille krystall-boller, synge-boller, shruti, klokkespill og tromme.

Gongenes kraftfulle vibrasjoner tar deg bortenfor tanker og inn i en meditativ tilstand der fysiske og følelsesmessige blokkeringer kan løses opp og kroppens selv-legende system fungere optimalt. De fleste opplever at tid og rom forsvinner, at kroppen re-settes og lades, en dyp form for avspenning og meditasjon. Etterpå er du fylt av glede, harmoni, tilstedeværelse og ro.

Konserten er meditativ og du kan velge om du vil ligge eller sitte under konserten. Ta med varme klær og liggeunderlag, sovepose eller varme pledd. Pga bevaring av freskene holder mausoleet kun 14 grader og det blir kaldt å sitte/ligge stille i 90 min. Jeg anbefaler at du ankommer i god tid, minst 15 minutter før konsertstart, slik at du får tid til å nyte synet av freskene og ordne plassen din. Dørene åpnes 25 minutt før start og vi starter presis. Det er ikke mulig å komme inn etter konsertstart.

Anbefales ikke for barn under 12 år.

Adresse:
Grimelundsveien 8, 0775 Oslo

Ankomst:
T-bane nr. 1 Frognerseteren, stoppested Slemdal. Begrenset parkering rett utenfor.

Om museet:
Emanuel Vigelands museum på Slemdal er en av Oslos best bevarte hemmeligheter. Museets hovedattraksjon er et dunkelt, tønnehvelvet rom fullstendig dekket av fresker. Det 800 m2 store maleriet Vita beskriver i dramatiske og sterkt erotisk, scener fra menneskets liv fra unnfangelse til død. Store figurgrupper i bronse gjentar veggenes hyllest til forplantningens mysterium. Å gå inn i museet er en opplevelse i seg selv. Inntrykket av de svakt opplyste freskene med de mange hundre nakne figurene forsterkes av en usedvanlig og overveldende akustikk.

Emanuel Vigeland (1875-1948) oppførte selv museumsbygningen i 1926, med tanke på et fremtidig museum for sine skulpturer og malerier. Senere bestemte han seg også for at museet skulle tjene som fremtidig gravkammer. Alle vinduene ble murt igjen, og hans aske skulle hvile i en urne over døren. I tråd med italienske forbilder kalte han sitt bygg Tomba Emmanuelle.

Om Anne Siri Langelandsvik:
Anne Siri er en av Norges mest erfarne Gongmestere og holder jevnlig GongBad både i Norge og utenlands. Hun holder Grunnkurs i Gongspill og utdanner GongYoga terape

Sacred Sound - meditativ konsert i Emanuel Vigelands museum
Sted: Emanuel Vigelands Museum
Adresse: Grimelundsveien 8, 0775 Oslo
Dato: Fredag 11. februar 2022
Tid fra: 20:00
Tid til: 21:30
Kategori: Konsert
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Emanuel Vigelands Museum
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Emanuel Vigelands Museum her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo