Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Julekonsert - Ullern Kammerkor

Dette skjer - Musikk:

Litteraturhuset i Oslo lørdag 27. november 2021

Programmet Baudelaire 200 år setter fokus på dikt av Baudelaire i dialog med musikk av samtidige franske komponister. Her medvirker sanger og skuespiller Per Andreas Tønder i samarbeid med Vegard Lund på gitar. Tekstene er basert på gjendiktninger av blant andre Haakon Dahlen og Jan Jakob Tønseth. Musikk av Berlioz, Ferrer, Sor med flere. Forestillingen finner sted finner Litteraturhuset (Kverneland),lørdag 27.november kl. 14.00.

Barytonen Per Andreas Tønder har sin utdannelse fra Bergen musikkonservatorium og Guildhall School of Music and Drama i London. Per Andreas har sunget ved Den Norske Opera og Ballett, Den Nye Opera i Bergen, Operaen i Kristiansund, Opera Østfold og de fleste andre norske operakompanier i roller som Vicar i Brittens Albert Herring, Fader Laurentius i Anne Pedersdotter av Bræin, Barbaren i Sevilla i Forhekset ved DNOogB, tittelrollen i Brundibar og Dancaïro i Carmen av Bizet. I 2010 medvirket han i Knut Vaages «Veslefrikk» ved Den Nye Opera som vant Artes Publikumspris ved Armel Opera Competition and Festival i Szeged, Ungarn. Han har også spilt roller som Lysander i Shakespeare/Purcells Alvedronningen og Plante (muligens bregne) i Herbjørns verden ved Scene West i Oslo.

Vegard Lund er utøver på lutt, gitar og andre historiske strengeinstrumenter og er en av landets mest aktive musikere innen tidlig musikk. I løpet av de siste årene har han deltatt på en rekke festivaler, blant annet: Stavanger Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Musikkfestuke i Nordland og Stockholm tidligmusikkfestival. Som solist og kammermusiker har han deltatt på festivaler og konsertserier i de fleste europeiske land, i Sør-Afrika og i USA. Han har også jobbet som utøver og musikalsk leder i en lang rekke teater- og operaproduksjoner, og ikke minst som et sentralt element i lydbildet til flere spillefilmer som Kinamann og Tordenskiold,, begge i regi av Henrik Rubens Genz. Vegard Lund har deltatt på flere ti-talls CD-innspillinger som solist, akkompagnatør og kammermusiker.

Baudelaire 200 år -Litteraturhuset
Sted: Litteraturhuset i Oslo
Adresse: Wergelandsveien 29, 0167 Oslo
Dato: Lørdag 27. november 2021
Tid fra: 14:00
Tid til: 15:00
Kategori: Musikk
Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Litteraturhuset i Oslo
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Litteraturhuset i Oslo her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo