Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Julekonsert - Ullern Kammerkor

Dette skjer - Utstilling:

GalleriF48 tirsdag 30. november 2021

Maleriserien, som stilles ut i Galleri F48, ble nylig laget av kunstneren Liu Lifen. Utstillingen heter «Nattalv», noe som bygger på den visuelle oppfatningen av kunstverkene hennes.

Under pandemien 2020-2021, hadde kunstneren Lifen mer tid alene og bodde stille med datteren i Sverige. Som alle andre var de midlertidig isolert fra mengden og omverdenen. Men det er en mer intim forbindelse med naturen. Mora tar ofte datteren med seg for å gå i de nærliggende markene og skogene, de plukker ville grønnsaker, blomster, laget rosete og brygget rosehonning om våren. De plukket ville bær, og laget lingon (tyttebær)- og bringebærsyltetøy om sommeren. Om høsten plukker de sopp i skogen.
Lifen maler bilder av skogen og naturen, ledsaget av tette og lette fjær, frø og sopp. Barnet vises alltid på bildene, forandret ettersom hun vokser opp, men også som en nattalv. Jeg tror at denne kinesiske, kvinnelige kunstneren ikke var forberedt på å forutsette en bestemt, storslått fortelling, uten distraherende tanker, men fulgte etter hennes opprinnelige hjerte, som omgir hennes daglige liv. Og i mellomtiden, så vel som i kunstnerens endeløse fantasi, fikk Lifen frem en slags eterisk ro. Disse barna og naturobjektene blir til en helhet i maleriene. Den svarte bakgrunnen betyr uendelig sjenerøsitet og styrke, og disse vakre skapningene er under beskyttelse.

De europeiske folkelegendene om den magiske verdenen tilsvarer den gamle kinesiske mytologien. Blant dem er legenden om nattelvene et uavhengig epos. Utstillingen heter Nattalv på norsk, The Night Elv på engelsk og blir også referert til som Stjernenes barn. Alvene i den lange historien har opplevd tre kriger, ikke annet enn en konkurranse med onde krefter og kraften til Protoss. Jeg bruker betydningen knyttet til selve navnet. Nattens nisser er en gruppe med en kilde til styrke, visdom og udødelighet, og de er også beskyttere av den naturlige verden til i dag. I denne forstand registrerer kunstnen nattalver som gjør retrett fra den onde virusverdenen til naturen og landsbygda og fortsetter å vokse.

Utstillingen står til 14. november. Velkommen innom oss i Frognerveien 48B

Åpningstider:
Mandag: Stengt
Tirsdag: Stengt:
Onsdag: 12-16
Torsdag: 12-17
Fredag: 12-17
Lørdag: 12-16
Søndag 12-16

Nattalv - Galleri F48
Sted: GalleriF48
Adresse: Frognerveien 48B
Dato: Tirsdag 30. november 2021
Tid fra: 12:00
Tid til: 16:00
Kategori: Utstilling
Epost Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du GalleriF48
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.706297 - Latitude: 59.921105

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - GalleriF48
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved GalleriF48 her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo