Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Utstilling:

Dalype Galleri lørdag 16. oktober 2021

Velkommen til kunstutstilling i Dalype galleri på Sagene.

Akrylmalerier og giclèetrykk av Sissel Endresen
- fra både prosjekt "Varige verdier" og prosjekt "Innimellom".

Jeg ønsker å rette søkelyset mot noe av det jeg synes vi mennesker bør ta bedre vare på og verne om - lokalt, nasjonalt og globalt. Spesielt er jeg opptatt av å slå et slag for artsmangfoldet, miljøet og våre truede dyrearter, både husdyr og ville dyr. Det vi eier, bør vi heller vedlikeholde og reparere - ikke bare bruke og kaste. Jeg maler også for å vise hvor vakker naturen er i all sin detaljrikdom med alle dets former og linjer, med alle sine kontraster og i sitt store mangfold.
I maleriene i prosjekt «Varige verdier» mine tar jeg for meg noen av våre bevaringsverdige husdyrraser, bl.a. Telemarkskua, Dølahesten, Jærhøna og Kystgeita. De er en viktig del av vår kulturhistorie og det genetiske mangfoldet. Dette har jeg gjort i kombinasjon med bunadsølv og andre elementer fra bunadsbroderi, rosemaling, brokadestoffer og åkle- og smijernsmønster. Disse elementene ønsker jeg å integrere i maleriene fordi det handler om verdier som kan vare livet ut og gjerne går i arv fra generasjon til generasjon. I tillegg er jeg svak for slike detaljer - synes intrikate mønstre er spesielt vakre og fulle av liv. Tror dette har ligget i meg hele livet, men 20 år i bunadsbransjen har sannsynligvis prega meg en smule.
Min interesse for dyr og natur, et mangeårig ønske i barne- og ungdomsårene om å utdanne meg til veterinær og marinbiolog, jobb i gullsmedbransjen og de siste årene i bunadsbransjen har nok vært med på å forme min kunstneriske stemme.

Prosjekt Innimellom er et samarbeidsprosjekt med samboer Øivind Sand. Han har skrevet romanen «Innimellom» som jeg har malt motiver fra.

For mer info:
www.sisselendresen.com
Facebook: Sissel Endresen - Kunst og design

Utstillingen varer fram til og med søndag 24.oktober.
NB! Mandag og tirsdag stengt.

Åpning av utstillingen "Endelig".
Sted: Dalype Galleri
Adresse: Bentsegata 1, 0465
Dato: Lørdag 16. oktober 2021
Tid fra: 14:00
Tid til: 17:00
Kategori: Utstilling
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Dalype Galleri
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Dalype Galleri her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo