Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Musikk:

Gamle Logen tirsdag 15. februar 2022

Helt siden Quatuor Van Kuijk vant Trondheim internasjonale kammermusikkonkurranse i 2013, har kvartetten vært Norgesvenner, og vi nordmenn vært deres. Men det er ikke bare i Norge at franskmennene har gjort stor lykke. I Wigmore Halls internasjonale strykekvartettkonkurranse gjorde de rent bord i 2015 og deretter var de del av det prestisjefulle BBC New Generation Artists fram til 2017 og ECHO Rising Stars sesongen etter. Kvartetten har en karriere som kan ta pusten fra noen og enhver, konsertsesongen tar dem nesten årlig verden rundt. Vi er svært stolte over å ha dem tilbake, og det med et program som er umulig å ikke elske.

En 17-årig Mozart viser brilliant genialitet i sin 15. strykekvartett, og som i konsertens program var det med nettopp Mozart det hele startet for Van Kuijk-kvartetten. De har spilt inn to prisbelønte og kritikerroste plater med Mozarts kvartetter, og får skryt for sin særegne, rene og friske klang. Det er alltid gøy med musikere som kan spille på mer enn én måte, og det får vi glede oss over denne februarkvelden. I Mendelssohns 6. strykekvartett viser de bokstavelig talt andre takter, det bruser i blodet, romantikken blomstrer og klangen likeså, i musikk som formelig bobler over av livslyst.

Til slutt; alle som får oppleve denne kvelden vil ønske å høre Sjostakovitsj’ 10. strykekvartett én gang til – umiddelbart. De som spiller strykeinstrumenter kommer til å skaffe noter, de som ikke kan spille noe instrument vil ønske at de nettopp gjorde det, for her snakker vi mersmak. I det hele tatt er dette en perfekt konsert også for dem som ikke tror de liker kammermusikk, for selv den tverreste motstander vil ikke klare å stå imot dette.

QUATUOR VAN KUIJK: Passacaglia
Sted: Gamle Logen
Adresse: Grev Wedels plass 2
Dato: Tirsdag 15. februar 2022
Tid fra: 19:00
Tid til: 20:30
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Gamle Logen
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Gamle Logen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo