Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Musikk:

Gamle Logen tirsdag 25. januar 2022

Det er sjelden kost at vi kan ønske nye norske ensembler velkommen til vår kvartettserie, ikke som unge talenter, men som helstøpte voksne musikere på nivå med verdenseliten. Opus13 har allerede en fartstid som tilsier at debutkonsert kan være misvisende, men ville det ikke vært fint om vi igjen fikk tilbake denne formen for lansering på den reelle konsertscenen?

Opus13 har med seg et program som vil begeistre alle. Det strekker seg fra elegansen og fingerspissfølelsen i en av Joseph Haydns kvartetter, via Thomas Adès «slager» fra 1994, Arcadiana, til den ultimate opplevelsen – og utfordringen – fra Johannes Brahms. Et konsertprogram som krever et ensemble i toppslag, og et repertoar som viser stor bredde. Dybde og høyde også, for den saks skyld.

Høsten 2014 ble Opus13, oppkalt etter Felix Mendelssohns lidenskapelige strykekvartett i a-moll, etablert av fire unge musikere fra Barratt Due musikkinstitutt. Kvartetten har gjort seg bemerket både på landsdekkende radio og i Kvartettserien som deltakere i talentutviklingsprogrammet Ung kvartettserie. I fjor høst gledet de oss stort med lekkert spill på Absolutt Haydn-festivalen.

Opus13 har samarbeidet med internasjonale toppmusikere som Alisa Weilerstein, Tabea Zimmermann, Jonathan Biss, Marianna Shirinyan og Vertavokvartetten. Opus13 har fått undervisning av flere av verdens ledende kammermusikere, blant annet medlemmer av Vertavokvartetten, Belcea Quartet, Quatuor Ébène, Artemis Quartett, Oslo Strykekvartett og Quatuor Mosaïques. I 2017 og 2018 var Opus13 med i Crescendos mentorprogram for unge kammergrupper. Opus13 består av Sonoko Miriam Welde, Edvard Erdal, Michael Grolid og Daniel Thorell. Hver og en av dem er glimrende musikere, og sammen er de krutt!

OPUS13: Debutkonsert
Sted: Gamle Logen
Adresse: Grev Wedels plass 2
Dato: Tirsdag 25. januar 2022
Tid fra: 19:00
Tid til: 20:30
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Gamle Logen
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Gamle Logen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo