Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Gamle Logen tirsdag 26. oktober 2021

Grieg Trio er en av Norges og Europas fremste kammergrupper, og vi gleder oss stort til å presentere dem i konsertserien vår! Trioen ble etablert i 1987, har turnert i store deler av verden og har mottatt en rekke priser for sitt spill. Fra den høythengende britiske Parkhouse Award, 1. pris i Colmar internasjonale kammermusikkonkurranse i Frankrike 1989, til den norske Spellemannsprisen for beste klassiske innspilling (Dvo?ák klavertrioer) i 2004. Parallelt med sin innstudering av store deler av standardrepertoaret for klavertrio har Grieg Trio bestilt, fremført og spilt inn en rekke nyskrevne verk av ledende samtidskomponister, som Sir Peter Maxwell Davies, Erkki-Sven Tüür og Lasse Thoresen.

På denne konserten får vi både en ekte søyle av klavertriorepertoaret, Brahms H-dur-trio (op. 8), og to mindre kjente verk av de sveitsiske komponistene Bloch og Martin, skrevet kun ett år fra hverandre (1924 og 1925).

Ernest Bloch skrev “Three Nocturnes” rett før han flyttet til San Francisco (han bodde allerede i USA fra 1916). Dette er sjarmerende karakterstykker som forteller om en komponist i bevegelse. Den første satsen, «Andante», er impresjonistisk, mens den andre satsen er en enkel og nydelig vuggesang. I tredjesatsen trer vi inn i en urban jazzverden der alle tre musikere får en sjanse til å briljere. Et glimrende verk som gir mersmak – Bloch har skrevet flere strykekvartetter, så det er bare å glede seg!

«Trio on Irish Folktunes» er et av Frank Martins mest kjente verk, i alle fall for kammermusikkelskere. Han gikk grundig til verks, og brukte minst ti irske folkemelodier i trioen. Det er et utrolig godt stykke teknisk arbeid, da melodiene er tidvis forvandlet til komplekse og tette polyfoniske teksturer, uten å miste de grunnleggende karakteristikkene i irsk folkemusikk. Den ensomme balladen som åpner andresatsen, og giguen som åpner tredjesatsen tar lytteren rett inn i hjertet av Irlands landskap og folkemusikktradisjon.

H-dur-trioen av Brahms er et stykke som kan gi den alle mest korona-trøtte sjelen livsgnisten tilbake. Åpningsmelodien, som først dukker opp i klaveret før den utfoldes i fiolin og cello, er en av de vakreste melodier vi kjenner til. Brahms sin styrke som lied-komponist kommer fram flere steder i trioen, mens den avsluttende finalen tar oss inn i den ungarske sigøynerverdenen som Brahms var så glad i.

GRIEG TRIO: Nocturne for tre
Sted: Gamle Logen
Adresse: Grev Wedels plass 2
Dato: Tirsdag 26. oktober 2021
Tid fra: 19:00
Tid til: 20:30
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Gamle Logen
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Gamle Logen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo