Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Gamle Logen tirsdag 28. september 2021

Endelig kommer den norske Cikada strykekvartett til kvartettserien, og med seg har de Harpreet Bansal og spennende samtidsmusikk!

Cikada strykekvartett kan betegnes som spesialister innenfor samtidsmusikk, og er kjent for sin sjangeroverskridelse og arbeid i grenselandet mellom komposisjon og improvisasjon. Kvartettens kjernerepertoar inkluderer sentrale verk fra 2000-tallet og andre halvdel av 1900-tallet, blant annet Penderecki, Lutoslawski og Reich, men de spiller også komposisjoner for elektrisk forsterket strykekvartett og verk som kombinerer live-elektronikk og akustiske instrumenter. På denne konserten har Cikada med seg den norsk-indiske fiolinisten og komponisten Harpreet Bansal både som utøver og komponist. Bansal har fått stor anerkjennelse for sine innovative tolkninger av den nord-indiske klassiske musikktradisjonen. Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun ble den første til a? ta en master i indisk musikk. Andreas Bratlie har i løpet av de siste a?rene etablert seg som en særdeles allsidig slagverker med trommesett, tabla og marimba som hovedinstrument. I tillegg til Bansals verk Otherwise, der både Bansal og Bratlie medvirker, og som ble bestilt av Cikada i 2019, vil du også få høre George Crumbs Black Angels og Lars Petter Hagens 3 Transfigurations for String Quartet.

«Otherwise» er et verk av den norsk-indiske fiolinisten Harpreet Bansal, bestilt av Cikada Strykekvartett i 2019. Verket er strukturert rundt to ragaer (indiske skalaer): den harmonisk åpne Kaushik Dhwani, og den mer fortettede Lalit. I spennet mellom disse to elementene ligger motivasjonen for verkets tittel, «Otherwise» – det er kort vei mellom lys og skygge, orden og kaos.

«Black Angels» er skrevet for elektrisk strykekvartett der instrumentene forsterkes til smerteterskelen. Musikerne bruker instrumentene på uortodokse måter, og de visker, synger, roper og bruker perkussive instrumenter. Crumb lot seg inspirere av Vietnamkrigens vonde tid da han skrev «Black Angels», som han har gitt undertittelen «Thirteen Images from the Dark Land».

«3 Transfigurations for String Quartet» ble bestilt av Trondheim International Chamber Music Competition til kvartettkonkurransen i 2017. Hagens musikk er blitt kalt resignasjonens, den stille fortvilelsens og reduksjonens kunst. Som komponist har Lars Petter Hagen vunnet internasjonal anerkjennelse for sitt arbeid, som inntar en unik og spørrende holdning til fortidens store musikalske milepæler.

CIKADA STRYKEKVARTETT og HARPREET BANSAL: Black Angels
Sted: Gamle Logen
Adresse: Grev Wedels plass 2
Dato: Tirsdag 28. september 2021
Tid fra: 19:00
Tid til: 20:30
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Gamle Logen
GRIEG TRIO: Nocturne for tre... tirsdag 26. oktober 2021

Legg inn arrangement ved Gamle Logen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo