Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Linderud gård søndag 13. juni 2021

I barokken ble følelsesuttrykkene dratt til det ekstreme i alle kunstformer, framfor alt i musikken. Den gang som nå, fascinerte og engasjerte kjærlighet som grenser til galskap. Dette kommer spesielt til uttrykk i den monodiske stilen, der én sanger fremfører en innviklet form for musikalsk enetale akkompagnert av cembalo. Vi finner mye galskap i monodiene til engelske Henry Purcell, som i sin tid til og med ble kalt 'mad songs'. Rundt Middelhavet kommer også elskovssyke til sterkt uttrykk i den tidlige barokkmusikken, fremfor alt hos italienske Barbara Strozzi. I programmet 'Madly in Love', leker Duo Vardøg med de ekspressive mulighetene i 1600-tallets musikk, hvor de store de store følelsene får fritt spillerom.

Duo Vardøg er en ung og spennende kammermusikksatsning som består av sanger Inger Øvrebø Uberg og cembalist Nikolai Endresen Dahl. I tillegg til planlagte konserter i Osloområdet i juni, opptrer de sommeren 2021 for første gang sammen utenlands på festivalen Nordischer Klang i Tyskland. I ånden til vardøget - et tegn fra fortiden som peker inn i fremtiden - utforsker de mengder av eksotisk repertoar fra barokkepoken, fra monodiene til komponister som Monteverdi og Frescobaldi til 1700-tallets kammerkantater av blant annet Händel og Campra. Duo Vardøg er et dynamisk ensemble som alltid strever etter å tøye grensene i uttrykket sitt, gjennom lek med farger, timing og affekt.

En liten forsmak finner du her:

Les mer her - Ekstern lenke

Les mer her - Ekstern lenke

Billettpris er 250 kr eks. billettavgift.

Oslo kommune har kunngjort at det fra 26. mai vil være tillatt med kulturarrangement med opptil 20 deltagere, og vi har inntil videre dette antall billetter til salgs. Dersom konserten likevel ikke lar seg gjennomføre pga. nye smittevernrestriksjoner, vil publikum få tilbud om refusjon av billetten (eks. billettavgift) eller evt. å komme igjen på en senere dato.

Duo Vardøg opptrer også på Hellviktangen Kunstkafé på Nesodden 5. juni og Asker museum på Hvalstad 20. juni. Konsertturnéen er støttet av Norsk Kulturråds stimuleringsordning.

Madly in Love - Kjærlighet og galskap på 1600-tall
Sted: Linderud gård
Adresse: Trondheimsveien 319
Dato: Søndag 13. juni 2021
Tid fra: 15:00
Tid til: 16:00
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Linderud gård
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Linderud gård her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo