Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Emanuel Vigelands Museum torsdag 1. april 2021

Musick for a while og Ekhos Hage - gratis konserter streamet fra Emanuel Vigelands Mausoleum i 20 sekunders etterklang.

Velkommen til de to aller første konsertene i Konsertserien Ekho.
Møt tre fremadstormende musikere i Emanuel Vigelands fantastiske kunstverk Tomba Emanuelle. Mausoleet er dekket av freskeverket Vita, livet, og rommet er i seg selv et instrument med sine 20 sekunders etterklang.
Jadran Duncumb tar med sin theorbe og vakre barokkmelodier, Tuva Færden tar med seg både hardingfela, stemmen og lyren, og mezzo-soprano Eira Huse synger. Det blir et variert program med barokkmusikk og norsk folkemusikk, og helt ny musikk skrevet av utøverne selv. Det lurer seg også inn en Karnatisk vuggevise og en gammel Straussfavoritt. All musikken er adaptert til rommet. Gjør deg klar for himmelske toner, hjerte, smerte, sinne, kjærlighet og nostalgi. Vi anbefaler å bruke headset eller lignende for å få den optimale klanglige opplevelse.

1. april kl 20.00: Musick for a while. På denne konserten vil theorben stå i sentrum, og det blir spilt vakre toccataer av Kapsberger, musikk av Henry Purcell og Claudio Monteverdi, i tillegg til folkemelodier.

2. april kl 19.00: Ekhos Hage. På denne konserten blir det spilt ny musikk skrevet av de tre utøverne.

Jadran Duncumb er en av verdens mest lovende theorbister og har nylig gitt ut solo-CD. Folkemusikeren Tuva Færden har gjort stor suksess i forestillinger med Riksteatret og i grupper som Vrang og Raabygg og er også nominert til Spellemann for medvirkning på Knut Reiersruds nyeste CD. Mezzo-sopran Eira Huse har sunget ved operahus som Opéra de Lyon, Den Norske Opera og Royal Opera House Muscat.

Konsertserien Ekho er en nyoppstartet konsertserie i det særegne Emanuel Vigelands Mausoleum i Oslo. Serien vil fokusere på bl.a. ny musikk og teste ut mye ulik musikk tilpasset rommet. Konsertserien har fått navn etter Ekho. Ekho vokste opp blant fjellnymfene, og brukte dagene sine på å spille musikk sammen med musene. Hun var en fantastisk sanger og historieforteller, og spilte mange instrumenter. Musikken opptok all hennes tid, og hun var svært beundret og både folk, fe og guder beundret henne. Guden Pan ble så sint da hun avviste ham, at hans vrede fikk en flokk med hyrder til å rive henne i mange små biter. De fremdeles syngende bitene av kroppen hennes ble reddet og beskyttet av Gaia. Gaia lovet musene at Ekho skulle få gjenta enhver jordlig lyd. Ekho var altså opprinnelsen til lysfenomenet ekko. I Emanuel Vigelands Mausoleum er Ekho svært tilstedeværende, og hun er vår muse. Vi ønsker å forføre publikum med sang og flotte instrumenter inne i Emanuel Vigelands Mausoleum - som er et instrument i seg selv.

Konsertene er støttet av Oslo Kommunes Kulturetaten og Norsk Komponistforening.

Mer info finnes på:
Les mer her - Ekstern lenke

Følg oss også gjerne på instagram: @ekhosgarden

Musick for a while og Ekhos Hage - gratis konserter Emanuel Vigelands Mausoleum
Sted: Emanuel Vigelands Museum
Adresse: Grimelundsveien 8c, 0775 Oslo (Slemdal)
Dato: Torsdag 1. april 2021
Tid fra: 20:00
Tid til: 21:00
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Emanuel Vigelands Museum
Sacred Sound – meditativ kon... torsdag 10. juni 2021
Sacred Sound – meditativ kon... fredag 11. juni 2021

Legg inn arrangement ved Emanuel Vigelands Museum her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo