Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Konsert:

Sagene Kirke tirsdag 20. oktober 2020

Midtveis i oktober er det duket for nok en jubileumsmarkering. Kantor Stein Skøyeneie, som holder konsert tirsdag, forteller:

Det var i 1870, 21 år før Sagene kirke ble vigslet for bruk, at Finnmarksfødte Magnus Brostrup Landstad fikk sin Kirkepsalmebog antatt som Norges nye salmebok. I 56 år var den enerådende. I 1926 kom revisjonen, og de fleste med en viss alder har et forhold til Landstads reviderte. Den var i bruk helt fram til 1985. I år er det 150 år siden Landstads salmebok ble landets salmebok. I hele 115 år var den enerådende i Den norske kirke. Vi skal markere jubileet med en hyldningskonsert for M. B. Landstad.

Du skal få høre fransk orgelmusikk fra det året Landstad ble født og svensk orgelmusikk fra det året han døde. Altså en historisk ramme. Noen solister vil synge mine tonsettinger fra 1983 til noen av Landstads gamle tekster som ikke før har hatt noen egen norsk melodi. Og jeg skal selvfølgelig spille norsk folkemusikk, noe Landstad var ivrig samler av. Med meg har jeg også stud.theol Peter Lund Bullen som skal kåsere om dikterhøvdingen og folkemusikksamleren og en liten korgruppe. Også blir det en liten miniutstilling av noen av Landstads bøker.

Vel møtt. Konserten er gratis.

ORGELKONSERT I SAGENE KIRKE
Sted: Sagene Kirke
Adresse: Dannevigsveien 17, 0463 Oslo
Dato: Tirsdag 20. oktober 2020
Tid fra: 13:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Sagene Kirke
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.753031 - Latitude: 59.937602

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sagene Kirke
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Sagene Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo