Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Månefisken søndag 18. oktober 2020

Akerselva kammermusikkfestival og Vulkan Concert Series presenterer:

Komponistinnen

Hjertelig velkommen til lanseringskonsert for Akerselva Kammermusikkfestival! Denne helt ferske festivalen vil finne sted i mars 2021. Men allerede 18. oktober spiller Vulkan Quartet på Månefisken, og vi lover god stemning og knallbra musikk! Både på konserten og senere på festivalen vil vi utelukkende spille verk av kvinnelige komponister. Dette for å løfte fram de mange unike stemmene som finnes både nå og bakover i tid.

Andrea Tarrodi: Sorg och glädje, versjon for bratsj og cello (2014-2016)
Gra?yna Bacewicz: Strykekvartett nr. 4 (1951)
Fanny Hensel: Strykekvartett i Ess-dur (1834)

Vulkan Quartet:
Kaja Østervold, fiolin
Sander Tingstad, fiolin
Maren Nygård, bratsj
Marit Johansen, cello

Sted: Månefisken, Sagveien 23 A
Inngang: 250/150* kr
* For deg som trenger rabatt

Andrea Tarrodi (f 1981) er en svensk komponist som til tross for sin unge alder allerede høster stor anerkjennelse. Hun har vunnet flere prestisjetunge priser, og i 2019-2021 er hun Composer in Residence hos Nordiska Kammarorkestern. Wiener Zeitung kommer med denne beskrivelsen av hennes musikk: "...bright sounds of extraordinary beauty". “Sorg och glädje” ble opprinnelig skrevet i 2014 for tenor og cello. Teksten er et dikt fra 1870 av Johan Ludvig Runeberg. Senere kom en versjon for bratsj og cello, og det er den vi skal fremføre på konserten.

Sorg och glädje båda
bodde i mitt hjärta,
sorg i ena kammarn,
glädje i den andra.
Oförsonligt skilda,
rådde än den ena,
än den andra ensam.
Se'n den enda kom dit,
lär hon öppnat dörren
och förenat båda,
ty min sorg är sällhet
och min glädje vemod

Gra?yna Bacewicz (1909-1969) var den første kvinnelige polske komponisten som oppnådde nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Hun var i tillegg til sin komponistgjerning en svært begavet fiolinist og solist. Komposisjon studerte hun i Warszawa, og senere i Paris hos Nadia Boulanger. Etter krigen ble hun ansatt som professor i komposisjon ved musikkonservatoriet i Lódz. Hennes strykekvartett nr 4 er neoklassisk i stilen, og har klare trekk fra polsk folkemusikk. Gjennom de tre satsene mestrer Bacewicz å kombinere det melodiøse med en spennende form og struktur på en imponerende måte.

Fanny Hensel (1805-1847) var tidligere mest kjent som søsteren til Felix Mendelssohn, og var for ham en viktig inspirasjonskilde og sparringspartner. Som kvinnelig tysk komponist på 1800-tallet var det dessverre ikke mange dører som stod åpne, og flere av Fanny sine verker ble utgitt i brorens navn. De senere årene har interessen vokst for hennes egen stemme, og med god grunn. Det er rett og slett fantastisk musikk! Hennes eneste strykekvartett ble til i løpet av bare 3 måneder i 1834. I løpet av de 4 satsene tar hun oss med på en reise gjennom klangfarger og kontraster som setter fantasien i gang. Musikken er full av vakre m

Lanseringskonsert: Komponistinnen
Sted: Månefisken
Adresse: Sagveien 23A, 0459 Oslo
Dato: Søndag 18. oktober 2020
Tid fra: 17:00
Tid til: 18:30
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Månefisken
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.756924 - Latitude: 59.931076

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Månefisken
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Månefisken her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo