Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Konsert:

Melahuset lørdag 3. oktober 2020

Den gambiske gitarvirtuosen Sankung Jobarteh er vokst opp i den vestafrikanske griot-tradisjonen og har siden 80-tallet vært en ledende utøver og formidler av den moderne gambiske musikkretningen Afro-Manding.

Sankung Jobarteh startet sin musikalske reise hos sin far, den anerkjente koramesteren Amadou Bansang Jobarteh, og via marine piratradioer som sendte fra internasjonalt farvann utenfor Gambias kyst ble han kjent med moderne musikkuttrykk som pop, blues og jazz. Resultatet er et innovativt musikalsk uttrykk der både gitaren, koraen og griotmusikken har sin plass.

Musikken trigget også hans eventyrlyst og han ga seg ut på en livslang ferd i jakten på den nye musikken, en ferd som via omveier førte han til Oslo, hvor han siden 80-tallet har vært en aktiv og hørbar faktor i musikklivet, som artist, bandleder, arrangør og produsent. Gjennom sine aktive år i Oslo har han samlet og turnert flere utgaver av sitt bandkonsept Sofa Nyama. Dette bandkonseptet er Jobartehs livsverk og er dedikert til hans egen låtskriving i møtet mellom vest-afrikansk tradisjonsmusikk og moderne vestlig pop og rock.

Sofa Nyamas musikk er utformet og framført med kjærlighet og er en ren gavepakke av positivitet og optimisme som smitter over og feier all motstand til side.

I 2020 består Sofa Nyama av Audun Kjeldahl, Simen Stensland, Adrian du Monceau og Espen Fladmoet Wolmer. Sammen med Jobarteh levendegjør de Sofa Nyamas musikalske univers av vest-afrikansk folk/rock-fusion.

Bandet har en stor back-katalog som de tapper jevnt av, samtidig som de sper på med nye komposisjoner innenfor stilen, som den brennende tidsaktuelle «I can't Breathe», om det amerikanske politivold-offeret George Floyds siste minutter, og hvordan denne episoden har vakt sterke folkelige reaksjoner i USA, og i resten av verden forøvrig.

Det er fri adgang, men på grunn av et begrenset antall plasser må det hentes ut billett i forkant. Billetter er tilgjengelig hos Universe: Les mer her - Ekstern lenke

Sankung Jobarteh og Sofa Nyama
Sted: Melahuset
Adresse: Mariboes gate 8, 0183 Oslo
Dato: Lørdag 3. oktober 2020
Tid fra: 19:30
Tid til: 22:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Melahuset
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Melahuset her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo