Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Gamle Aker Kirke søndag 8. november 2020

Konsert i Gamle Aker kirke, Oslo, 8. november kl. 19.00 - 20.30.
Ingeborg Dalheim, sopran, sammen med OSLO CIRCLES:
• Astrid Kirschner, barokkfiolin
• Maria Ines Zanovello, barokkfiolin
• Gunnar Hauge, barokkcello
• Thor-Harald Johnsen, teorbe/barokkgitar
• Mariangiola Martello, orgelpositiv/cembalo
Musikk av Claudio Monteverdi, Andrea Falconieri, Johann Hieronymus Kapsberger, Biagio Marini, Dario Castello og Marco Uccellini.
Claudio Monteverdi, også kalt Il Divino Claudio, regnes som en av pionérene innen operaensjangeren. I overgangen mellom renessansen og barokken, beskiver den følelsesladde musikken hans menneskelig lidenskap på en måte som ingen før ham har klart. Da Monteverdi som førtiåring komponerte sin første opera, L’Orfeo, hadde han allerede skrevet fem bøker med madrigaler. I disse verkene fant han rom til å dyrke frem sin eksperimentelle og banebrytende stil. Monteverdi arbeidet flere år for hertugen i Mantova, før han senere ble kapellmester i Markuskatedralen i Venezia. Der samarbeidet han blant annet med fiolinisten og komponisten Dario Castello, som selv skrev svært fantasifulle og virtuose sonater ‘in Stil moderno’. Andre samtidige musikere som Marco Uccellini og Biagio Marini ble også viktige, nyskapende komponistene for fiolinen, mens den på 1600-tallet enda var et relativt ungt instrument. Luttisten Andrea Falconieri virket i en annen av datidens musikkmetropoler, Napoli, som den gang lå under spansk herredømme. Hans særegne og fengende musikk viser tydelige trekk fra både Spania og Italia.
Det kritikerroste barokkensemblet Oslo Circles har siden oppstarten i 2015 spilt seg inn i hjertene til sitt hjemmepublikum, og har gjestet internasjonale festivaler som Froville festival (Frankrike), Baroque og Beyond (Sverige), Spazio og Musica (Italia), Wunderkammer (Italia) og Varazdin Baroque Nights (Kroatia), hvor gruppen også vant prisen for beste musikalske interpretasjon i september 2019. Oslo Circles har samarbeidet med solister som Marianne Beate Kielland (mezzosopran), David Hansen (kontratenor), Halvor F. Melien (bassbaryton), Berit Nordbakken Solset (sopran) og Anders Baasmo Christiansen (skuespiller) - for å nevne noen. Oslo Circles spilte inn sin første CD for SIMAX, One Charming Night, sammen med kontratenoren David Hansen, med arier og teatermusikk av Henry Purcell. Pressen ga den terningskast 6, og kalte innspillingen ‘helt praktfull’, musikerne ‘strålende oppfinnsomme’ og mente ‘kort sagt, er dette en av de mest renspikket festlige innspillingene jeg har hørt i årevis.’ (Martin Anderson, klassiskmusikk.com). Den tyske radiokanalen Bayern 4 Klassisk sier i sin anmeldelse av CDen: ‘virkelig magisk’ – ‘gnistene spruter’.
Ingeborg Dalheim studerte på Norges Musikkhøgskole i Oslo, og har gjort barokkmusikken til en av sine spesialfelt. Siden 2004 har hun vært medlem av det franske ensemblet Les Arts Florissants under William Christies ledelse, og

Monteverdi og Co.- Ingeborg Dalheim med OSLO CIRCLES
Sted: Gamle Aker Kirke
Adresse: Akersbakken 32
Dato: Søndag 8. november 2020
Tid fra: 19:00
Tid til: 20:30
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Gamle Aker Kirke
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Gamle Aker Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo