Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Forskjellig:

YogaHaven på Frysja lørdag 19. september 2020

Nervesystemets anatomi
– 2 timers fordypnings-workshop

Bli med Erin Koenig for å lære litt mer om hvordan nervesystemet fungerer, og hvordan det påvirkes av moderne teknologi, livsstil og yoga. Denne workshopen vil gi deg en dypere forståelse av nervesystemets anatomi, og hvordan det regulerer kroppen din.

Nervesystemet er det mest komplekse og mest organiserte systemet i kroppen. Det mottar informasjon fra sanseorganene via nerver, overfører informasjonen gjennom ryggmargen og behandler den i hjernen. Nervesystemet retter kroppens reaksjoner på verden og kontrollerer også de fleste av våre interne funksjoner, alt fra muskelbevegelse til blodkarutvidelse. Det skaper våre oppfatninger av verden rundt oss, og hvordan vi reagerer og responderer på disse.

Hvordan håndterer nervesystemet alt dette? Ved å sende lynraske signaler, elektriske og kjemiske, mellom celler.

Nervesystemet spiller en rolle i nesten alle aspekter av vår helse og velvære. Det guider daglige aktiviteter som å våkne opp; automatiske aktiviteter som pusting; og komplekse prosesser som tenkning, lesing, huske og føle følelser. Nervesystemet styrer hjernens vekst og utvikling, og hver kroppslig funksjon. Vårt daglige liv har en langvarig effekt på nervesystemet vårt, og hvordan vi reagerer fysisk og fysiologisk på ytre stimuli eller situasjoner. Stress er en vanlig følelse som påvirker nervesystemet vårt med jevne mellomrom. Men, nervesystemets respons er ikke bare begrenset til stress. Hvordan vi reagerer på følelser og opplevelser bestemmes også av nervebanner som ble dannet i ung alder. Det sies at hjernen først er fullt utviklet rundt 23-24 års alderen.Hvordan påvirker Yoga og meditasjon nervesystemet?

Yoga og meditasjon har lenge vært studert for å finne ut av effekten disse praksisene har på nervesystemet. Vi vil i denne workshopen se på ulike vitenskapelige studier som er gjort for å vise hvordan yoga og meditasjon påvirker hjernens og nervesystemet funksjon og hvordan stress og andre fysio-emosjonelle reaksjone påvirkes. Vi vil diskutere den fantastiske tilpasningsevnen til nervesystemet, og de forskjellige måtene det kan omprogrammeres på eller til og med «hackes». Dette innebærer ulike teknikker, inkludert bruk av teknologi, lys, bevegelser og terapier for å «omprogrammere» nervesystemet.Påvirker moderne teknologi nervesystemet?

Våre celler er spesialiserte på å videreføre elektriske strømmer. Elektrisitet er nødvendig for at nervesystemet skal sende signaler over hele kroppen og til hjernen, noe som gjør det mulig for oss å bevege oss, tenke og føle. Siden nervesystemet blir sett på som et internt elektrisk system, er det økende bekymring over hvordan vår avanserte eksterne elektriske teknologi påvirker vårt interne system. Teknologiske fremskritt av menneskeheten, gjennom utvikling av elektrisk og kommunikasjon teknologier, har resultert i eksponering for kunstige elektroma

Nervesystemets anatomi - workshop
Sted: YogaHaven på Frysja
Adresse: Kjelsåsveien 160, 0491 Oslo
Dato: Lørdag 19. september 2020
Tid fra: 12:00
Tid til: 14:00
Kategori: Forskjellig
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - YogaHaven på Frysja
Yoga for Par... lørdag 10. oktober 2020
Yoga for løpere - en workshop... søndag 11. oktober 2020
Chakra-anatomi workshop... lørdag 24. oktober 2020
GongBad - meditativ konsert... søndag 25. oktober 2020
Fordypningskurs i Skadeanatomi... lørdag 21. november 2020
Anatomy trains in motion med B... fredag 27. november 2020

Legg inn arrangement ved YogaHaven på Frysja her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo