Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Forskjellig:

Kolben Kulturhus mandag 21. september 2020

Hvordan bør Europa møte utfordringen fra et stadig mer ambisiøst Kina? Foredrag ved professor og leder av Asia-programmet ved Institutt for forsvarsstudier ved Forsvarets Høyskole, Øystein Tunsjø.

Kina er blitt en ny supermakt, som utfordrer USA regionalt og globalt. Vi står nå i startgropa for et nytt bipolart internasjonalt system konsentrert om Øst-Asia regionen. Hva vil Kina, i hvilken retning går landet og hva er sannsynligheten for en konflikt mellom den tradisjonelle hegemon USA og utfordreren Kina? Samtidig må vi spørre oss hvordan den nye supermaktrivaliseringen vil påvirke Europa. Hva blir Europas rolle i den nye verdensorden og hvordan bør europeiske stater og Norge tilpasse seg geopolitiske utviklingstrekk? Møt Øystein Tunsjø til et foredrag om disse temaene på Kolben kulturhus.

Øystein Tunsjø er professor og leder av Asia-programmet ved Institutt for forsvarsstudier ved Forsvarets Høyskole. Han har sin doktorgrad fra University og Wales og har blant annet hovedfag i historie fra UIO og MSc fra London School of Economics. Tunsjø ga nylig ut boken «The Return of the Bipolarity in World Politics: China, the United States and Geostructural Realism”.

Europabevegelsen: Øystein Tunsjø- Foredrag om Kina
Sted: Kolben Kulturhus
Adresse: Strandliveien 1 - Kolbotn
Dato: Mandag 21. september 2020
Tid fra: 19:00
Tid til: 20:00
Kategori: Forskjellig
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Kolben Kulturhus
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Kolben Kulturhus her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo