Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Utstilling:

Kunstverket Galleri torsdag 5. mars 2020

Kunstverket Galleri ønsker velkommen til åpning torsdag 5. mars kl. 18.00! Marianne Boberg vil være til stede.

Kunstverket Galleri er stolte over å kunne presentere et "Møte i dyptrykk". Boberg og Heiskanens kunstnerskap har hvert sitt særegne grafiske uttrykk, men formidler en felles sensitivitet for naturens mystikk. Samtidig understreker flere av deres arbeider menneskets behov for nærhet til naturen og at vi både fysisk og psykisk er avhengige av et økosystem i balanse.

Marianne Boberg(f.1957, bor og arbeider i Oslo) er en grafiker som arbeider primært med koldnål, det vil si at tegningene, linjer og spor, risses inn i en kobberplate med en stålspiss. Minner, erindringer og hvordan disse bearbeides i hukommelsen danner i vesentlig grad utgangspunkt for Bobergs grafiske arbeider. Materialene hun anvender, og hvordan disse blir bearbeidet, betyr mye for arbeidsprosessen frem til det ferdige verket. Dette skaper en taktil kvalitet som vi særlig finner verdifull innen originalgrafikk. Som billedkunstner er Marianne Boberg opptatt av bildets iboende dualitet: at det i seg selv har estetiske kvaliteter, i tillegg til at det åpner opp for ulike tolkninger og assosiasjoner.

Outi Heiskanen(f.1937, bor og arbeider i Helsinki) etablerte seg tidlig som en av de mest internasjonalt anerkjente kunstnerpersonligheter i Finland. Hennes sensitive strek og bruk av teknikkene etsning, koldnål og akvatint har blitt hennes varemerke gjennom en lange kunstnerkarriere. Temaene i bildene har ofte en opprinnelse i kunstnerens egen fortid. Drømmer og symbolisme samt respekt for naturen og livet spiller en sentral rolle i den mangfoldige og fordomsfrie kunstnerens uttrykk. Hennes grafiske arbeid er hovedsakelig figurative og hun er kjent for å skildre små menneske- og dyrefigurer samt mytiske skapninger og sagnfigurer.

Utstillingåpning: Marianne Boberg / Outi Heiskanen
Sted: Kunstverket Galleri
Adresse: Kirkegata 5
Dato: Torsdag 5. mars 2020
Tid fra: 18:00
Tid til: 20:00
Kategori: Utstilling
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Kunstverket Galleri
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Kunstverket Galleri her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo