Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Forskjellig:

Edderkoppen Teater, Oslo tirsdag 26. mai 2020

Velkommen til et foredragsshow om kvinner, menn og språk!

I mange år har Helene Uri vært opptatt av språk og kjønn. Snakker kvinner og menn forskjellige språk? For ti år siden begynte hun å klippe ut artikler og legge dem i en blå mappe. Hun har tjuvlyttet til samtaler på buss og på fest, hun har målt taletid og tellet nekrologer. Og hun har finkjemmet bøker og filmer på jakt etter hva vi sier, hvordan vi sier det, og hvem som sier hva.

Helene Uri er en av landets mest ettertraktede foredragsholdere og debattanter når temaet er språk. Med seg har hun skuespiller Ketil Kolstad, som er en erfaren foredragsholder innen lesing og litteratur. Sammen utgjør de et kunnskapsrikt og engasjerende tospann som formidler med humor og glimt i øyet.

HVEM SA HVA er mer enn et tradisjonelt foredrag. Uri og Kolstad søker å skape en crossover mellom faglitterær formidling og kunstopplevelse, et slags performativt språkshow som tar i bruk flere virkemidler. Historier fra deres egne liv flettes inn for å konkretisere og synliggjøre språkets iboende konflikter. For språk er makt. Og hva skjer med forholdet mellom menn og kvinner når «mann» stadig regnes som språklig nøytralt? Helene Uri omtales ofte som «kvinnelig forfatter», som om hun er noe annet enn sine mannlige kolleger, som bare er «forfatter». Er tiden moden for en modernisering av språket?

Kan man avsløre om en litterær karakter er mann og kvinne ut fra hvordan hen snakker? Skriver menn og kvinner forskjellig, og hører publikum forskjellen? Vi kan love både lattervekkende og oppsiktsvekkende oppdagelser!

Helene Uri er forfatter og språkviter. Hun har doktorgrad fra Universitetet i Oslo og er nå professor II i kreativ skriving ved Norsk barnebokinstitutt. Hun har utgitt både faglitteratur, barne- og ungdomsbøker og romaner for voksne. For boka Hvem sa hva – kvinner, menn og språk, som forestillingen tar utgangspunkt i, fikk hun Brageprisen. Helene Uri er Aftenpostens faste språkspaltist.

Ketil Kolstad er skuespiller, dramatiker og produsent. Han har vært teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater og daglig leder av Foreningen !les, hvor han blant annet jobbet med å promotere lesing og litteratur til gutter og menn.

Hvem sa hva? - Et foredragsshow med Helene Uri og Ketil Kolstad
Sted: Edderkoppen Teater, Oslo
Adresse: St. Olavs plass 1, 0165 Oslo, Norway
Dato: Tirsdag 26. mai 2020
Tid fra: 19:00
Tid til: 21:00
Kategori: Forskjellig
Epost Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Edderkoppen Teater, Oslo
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.739892 - Latitude: 59.918161

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Edderkoppen Teater, Oslo
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Edderkoppen Teater, Oslo her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo