Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Utstilling:

Kunstverket Galleri fredag 21. februar 2020

Carl Nesjars produksjon var mangfoldig og spenner fra foto, film og maleri til en omfattende produksjon av skulpturer og grafikk. Han tilhørte også den generasjon kunstnere som etter krigen brakte tidens internasjonale impulser og strømninger til hjemlandet. For å understreke Nesjars posisjon i sin samtid, presenterer også utstillingen originale fotografier av Pablo Picasso og de to kunstnerne sammen, fotografier tatt av Nesjar i løpet av deres 17 år lange samarbeidsperiode. Utsmykningen av Y-blokka og Høyblokka i Regjeringskvartalet er i dag er ett av de mest omtalte arbeidene Nesjar signerte sammen med Picasso.

Nesjar var særlig inspirert av amerikansk og fransk kunst, med fokus på å utvikle et formspråk som både var abstrakt og ekspressivt. Ofte med utgangspunkt i landskapet og naturen tolket han former, farger, strukturer og spenninger i sine bilder. Kystmotiv går igjen i både malerier og i hans grafiske produksjon, inspirasjonen hentet han hovedsakelig fra sitt hjemsted Larvik og i Vestfolds kystlandskap.

Nesjar bodde store deler av sitt liv i utlandet, men var også representert med maleri og grafikk på en rekke utstillinger hjemme i Norge. Utstillingen i Kunstverket Galleri fokuserer på hans grafiske produksjon fra tidlig 1990-tallet frem til seneste produksjon i 2014, i tillegg vises enkelte gouache-arbeider og de aller første arbeidene Nesjar produserte i sin karriere som grafiker.

Utstillingsperiode:
6.2-1.3.2020

Åpningstider:
Man Stengt
Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00
Tors. 10:00 - 18:00
Lør. 12:00 - 16:00
Søn. 12:00 - 16:00*
*kun under utstillinger

UTSTILLING: CARL NESJAR
Sted: Kunstverket Galleri
Adresse: Kirkegata 5
Dato: Fredag 21. februar 2020
Kategori: Utstilling
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Kunstverket Galleri
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.742510 - Latitude: 59.909230

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Kunstverket Galleri
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Kunstverket Galleri her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo