Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Konsert:

Nordahl Brunsgate 22 onsdag 15. april 2020

Per Bolstad i ord og toner med Håvard Svendsruds ensemble

Leikarringen Symra inviterer til kulturkveld i Nordahl Bruns gate i Oslo

Den 15. april 2020 inviterer leikarringen Symra i Oslo til en kulturkveld med innhold og tema «Per Bolstad i ord og toner». Arrangementet finner sted i Bygdelagssamskipnadens lokaler i Nordahl Bruns gate 22 i Oslo. Kulturkvelden er en del av 60-års jubileet for Symra, som i 1960 ble stiftet av bygdelagene Sunnmøringen, Romsdalslaget og Nordmørslaget.

Per Bolstad (1875-1967) fra Ålesund er med sine 600 «danser i gammel stil» blant de mest produktive komponister i Norgeshistorien. Hans musikk var vært brukt uavbrutt siden slutten av 1800-tallet, og Bolstad er en folkekjær komponist med musikk som har overlevd alle musikalske motebølger. Slåtter som «Fagre Stryn», «Aften på Erdal» og «Sommerkveld på Videsæter» er blant de mest kjente og populære fra Bolstads rikholdige produksjon.

Trekkspilleren Håvard Svendsrud fra Modum, har sammen med sitt ensemble vært svært aktiv med formidlingen av Per Bolstads musikk de siste årene. Konsertkåseriet «Per Bolstad i ord og toner», har vært fremført på små og store scener over hele landet, og dette har fenget en stor interesse. Ensemblet består i tillegg til Svendsrud av Arvid Engegård og Mari Lerseth (fiolin), Bente Midtsveen (trekkspill), Rolf Erik Syversen (gitar) og Svein Haugen (bass).

Etter konserten med Håvard Svendsruds ensemble vil det bli en kaffepause, før det blir en avdeling med dans til musikk av Per Bolstads komposisjoner. Deretter blir det sangdanser, før kvelden avsluttes med turdans ved Symras egne spelemenn Solvor Sundsbø og Terje Amundsen. Arrangementet gjennomføres med økonomisk støtte fra Norsk Kulturråd.

Pressefoto Håvard Svendsruds ensemble: Kjell Opsal, Norildavisa

Tid og sted:

Storsalen, Bygdelagssamskipnadens lokaler, Nordahl Bruns gate 22, Oslo.
Onsdag 15. april 2020, kl. 19.00.

Per Bolstad i ord og toner
Sted: Nordahl Brunsgate 22
Adresse: Nordahl Brunsgate 22, Oslo
Dato: Onsdag 15. april 2020
Tid fra: 19:00
Tid til: 22:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Nordahl Brunsgate 22
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.738002 - Latitude: 59.918351

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Nordahl Brunsgate 22
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Nordahl Brunsgate 22 her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo