Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Utstilling:

Kunstverket Galleri torsdag 9. januar 2020

Kjell Torriset
også om natten
09.01-02.02.2020

Velkommen til åpning torsdag 9. januar kl. 18. Kunstneren vil være til stede.

For første gang presenterer Kunstverket Galleri en separatutstilling med grafiske arbeider av den norske London-baserte billedkunstneren Kjell Torriset.

De siste tiårene har Torriset vært en av de mest sentrale billedkunstnerne i Norge. Hans billedspråk er i hovedsak utviklet fra et figurbasert uttrykk i 1970- og 1980-årene til et mer abstrahert eller symbol-preget billedspråk hvor forenklede figurer og sterke fargeflater i sammensatte komposisjoner har fått en større plass.

Kunstverket presenterer helt nye grafiske arbeider, monotypier i store format og andre grafiske verk med en variert motivkrets. Utstillingens tittel, også om natten, er hentet fra et av arbeidene som vises i utstillingen.

Torriset har store deler av sin utdannelse fra Storbritannia, der han studerte i London ved Sir John Cass College School of Art i og Saint Martin's School of Art, han var også student ved Brighton Polytechnic. Torriset studerte ved Statens kunstakademi under Alf-Jørgen Aas og Arne Malmedal. Han har i hele sitt virke som billedkunstner vært opptatt av figuren i sine komposisjoner. Billedspråket ble fra tidlig i 1970-årene hovedsaklig formet etter påvirkning fra britisk og amerikansk samtidskunst.

UTSTILLINGSÅPNING: KJELL TORRISET
Sted: Kunstverket Galleri
Adresse: Kirkegata 5
Dato: Torsdag 9. januar 2020
Tid fra: 18:00
Tid til: 20:00
Kategori: Utstilling
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Kunstverket Galleri
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Kunstverket Galleri her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo