Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Sport:

YogaHaven på Frysja torsdag 9. januar 2020

Yoga for menn er en time tilpasset gutta. Her er øvelser knyttet opp mot funksjonelle aktiviteter i hverdagen, som blant annet kan gi bedre bevegelighet i vektløfting, løping, sykling, skiløping og livet generelt. Yoga trenger ikke å være mykt og feminint, det kan like gjerne være både tungt og slitsomt. Den får deg til å svette og utfordre deg på måter du ikke har opplevd før. Dette er en time for både kropp og hodet. Har du en støl og stiv kropp har du et bra utgangspunkt for å oppleve rask bedring av din tilstand.
Ved å praktisere yoga vil du kunne bli både sterkere, mer fleksibel og mer fokusert. Har du mye stress i hverdagen kan også yoga hjelpe deg å bli kvitt et kaotisk tankesett og redusere stressnivået.

Yoga må ikke nødvendigvis være en spirituell praksis, men kan være et fysisk verktøy. Man lærer hvordan kroppen virker, hvordan man tar vare på den og kunne avgjøre om man er i balanse. Kroppen er forskjellig fra dag til dag, og gjennom dagen. Yoga hjelper til med å være lydhør for disse forandringene og til å vite hva kroppen trenger til enhver tid med tanke på for eksempel mat, drikke og søvn. Yoga er derfor også en trening i å bli oppmerksom på seg selv og å kunne observere hva som foregår i det systemet vi er, kropp, tanke og sinn.

Øvelsene utføres rolig, i samsvar med pust og bevegelse. Bevegelsene åpner opp kroppen og gir smidighet, samtidig som den hjelper til med å roe kroppen og tankespinnet.

Hvem passer dette for?
Yoga for Menn passer for alle uansett alder eller treningsbakgrunn. Her er det bare å komme i fleksible treningsklær, forberedt på å gi slipp på stress og uro.

Hvorfor trene Yoga?
Noen av de fysiske effektene:

Bedre smidighet og bevegelse
Økt styrke
Bedre kroppsbeherskelse kroppsbevissthet/kontroll.
Bedret holdning
Bedret pustemønster som igjen henger sammen med stress og dårlig holdning
Minsket risiko for belastningslidelser som ryggplager, skulder/nakke problemer, og alle andre sykdommer/tilstander som er forbundet med stress.
Raskere restitusjon
Noen av de mentale effektene med Yoga:

Stressreduksjon
Økt konsentrasjon
Avspenning og indre ro
Roe tankespinn
Bedret søvnkvalitet
Raskere innsovning
Stabilitet i humøret
Lettere å takle stress og press
Balanse i følelsene
Yoga for menn er yoga, enkelt og greit. Det var originalt menn som gjorde yoga, for å holde seg sunne og sterke.

Noen menn om yoga og egen praksis
Tor, driver med triatlon:

Jeg bruker en kort yogaserie hver morgen, og jeg gjør en lenger serie hvis jeg skal ha en løpe- eller sykkeløkt senere på dagen. Før triathlon- konkurranser gjør jeg yoga, kanskje bare fem eller ti minutter for å åpne kroppen.
I perioder med mye trening til konkurranser har jeg lett for å prioritere vekk yogapraksis. Da begynner skadene og gjøre seg gjeldende. Det er stivhet og mangel på fleksibilitet som i mange tilfeller trigger skader.
Idrettsutøvere, løpere, syklis

Yoga for Bare Menn
Sted: YogaHaven på Frysja
Adresse: Kjelsåsveien 160, 0491 Oslo
Dato: Torsdag 9. januar 2020
Tid fra: 18:00
Tid til: 19:00
Kategori: Sport
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - YogaHaven på Frysja
Advents-GongBad - meditativ ko... søndag 13. desember 2020

Legg inn arrangement ved YogaHaven på Frysja her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo