Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Festival:

Deichman schous plass fredag 29. november 2019

Program fredag

19.00 Velkommen.
Minikonsert ved Javid Afsari Rad, som fremfører egen musikk.

19.15-19.45 Forsvar for poesien.
Ahmed Shamloo (1925-2000), var i skarp opposisjon til de politiske makthaverne både etter gjeninnsettingen av Shahen i 1953 og styresettet som fulgte. Forfatteren Mazdak Shafieian leser dikt og forteller om Irans nasjonalpoet.

20.00 Poesi og Musikk:
Shadi Angelina Bazeghi (DK) leser dikt av Foruk Farrokhzad, Mehdi Akhavan Sales og seg selv. Musikeren Javid Afsari Rad, hvis musikk er nært knyttet til persisk poesi, spiller egen musikk.

21.00 Forfattersamtale
Athena Farrokhzad (SE) går rett inn i samtidens politiske spørsmål og diktene hennes rammer midt i solar plexus. I hvilken grad er forfatterskapet hennes påvirket av hennes iranske bakgrunn? Møt en av Europas viktigste poeter til en samtale med forfatteren og oversetteren Tina Åmodt.

21.30 Forfattersamtale
Raseriet og volden er tydelig til stede i persisk poesi. Hvordan kommer den til uttrykk i den tradisjonelle poesien? Hvordan finne et nytt språk for så traumatiserende erfaringer som krig? Shadi Angelina Bazeghi i samtale med Birgit Hatlehol


Program lørdag:

13.00 Poesisnakk
Rumi (1207-1273) er blant verdens mest leste poeter. Hva er det som gjør at mystikeren fortsatt er så populær – også utenfor sin egen kulturkrets? Forfatteren Erling Kittelsen, som har oversatt dikteren, leser Rumi-dikt og forteller om hans liv og diktning.

13.45 Poesisnakk
Hvilken kjærlighet er det Hafez beskriver? Handler ghasalene, som iranerne kan utenat, om vin og verdslig kjærlighet eller om forholdet til Gud? Forfatteren Svein Jarvoll forteller om tvetydigheten som preger tankeinnholdet hos Hafez og andre persiske poeter.

14.30
Forfattersamtale.
«Det finnes ikke ateister eller troende», heter det hos Steinar Opstad som ofte skriver seg tett inn mot bibelspråket. Hør en av Norges viktigste poeter i samtale med Birgit Hatlehol om lengselen etter et du, et fellesskap og en gudsinstans – og hvilke poeter Opstad selv føler seg i slekt med.

Oslo internasjonale poesifestival
Sted: Deichman schous plass
Adresse: Schous Plass 10, 0552 Oslo, Norge
Dato: Fredag 29. november 2019
Tid fra: 19:00
Tid til: 23:00
Kategori: Festival
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Deichman schous plass
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Deichman schous plass her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo