Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Forskjellig:

Deichman Majorstuen torsdag 28. november 2019

Hvordan snakkes og skrives det om seksuelle overgrep og voldtekt i Norge anno 2019? Hvilke seiglivede myter og stereotypiske forestillinger eksisterer fremdeles, og hvordan skal vi klare å få bukt med dem? Og hvilke konsekvenser har #metoo-debatten hatt, om noen?

Vi har satt sammen et svært kyndig panel bestående av deltakere som på ulikt vis har beskjeftiget seg med og nærmet seg temaene overgrep, voldtekt, kjønn og seksualitet. Velkommen til en brennbar og særdeles viktig samtale om voldtekt- og overgrepskultur i dagens Norge, i regi av ordstyrer Linn Stalsberg.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord under fanen «Kjør debatt!», med vår egen undertittel «Brennbart».

Vel møtt!


Om panelet
Anne Bitsch (f. 1978) er forfatter, forsker og feminist. Hun har arbeidet med menneskerettigheter, kjønn og seksuell vold i en årrekke, både i Norge og internasjonalt. I 2012 debuterte hun som faglitterær forfatter med «Bak lukkede dører. En bok om voldtekt» (Cappelen Damm). I 2017 ga hun ut «Går du nå, er du ikke lenger min datter» (Spartacus, 2019) – som hun vant Kritikerprisen for – og i fjor utkom «Brev til en ufødt datter. Om frihet, sex og søsterskap» (Spartacus, 2018). Denne ble nominert til Bokbloggerprisen. I mars i år disputerte Bitsch med doktorgradsavhandling i samfunnsgeografi: «Voldtektens geografi. En studie av den rettslige forvaltningen av seksuelt medborgerskap i Norge» (UiO, 2019).

Jørn Jacobsen (f. 1977) er professor i rettsvitenskap ved Universitet i Bergen og arbeider i hovedsak med strafferett. Jacobsen har skrevet en rekke bøker og artikler om nettopp strafferett, er redaktør for «Bergen Journal of Criminal Law and Criminal Justice» og har i tillegg bloggen Jacobsensstrafferett. Han er aktuell med boken «Valdtektsstraffebodet – Gjeldande rett og spørsmålet om reform» (Fagbokforlaget, 2019).

Heidi Helene Sveen (f. 1970) er samfunnsviter, forfatter og samfunnsdebattant. Hun har tidligere utgitt bøkene «Såpass må du tåle. Sex, krenkelser og offentlig debatt» (Humanist forlag, 2016), «Evig barnefri. Historier om frivillig barnløshet» (Humanist forlag, 2015). I høst er Sveen aktuell med «Det var ikke voldtekt. Ti menn forsvarer seg i retten» (Spartacus, 2019).

Peter Christian Frølich (f. 1987) er stortingsrepresentant for Høyre for Hordaland (2017-2021), og andre nestleder i Justiskomiteen. I fjor foreslo Frølich å senke minstestraffen for voldtekt med den hensikt å få flere straffedømt.

Ordstyrer: Linn Stalsberg (f. 1971) er sosiolog, frilansjournalist, sakprosaforfatter og oversetter. Stalsberg er fast spaltist i Klassekampen, og anvendes ofte som ordstyrer og debattleder. Hun har tidligere utgitt «Er jeg fri nå? Tidsklemme i verdens beste land» (Aschehoug, 2013), og bidratt til antologien «Vi var mange. Kvinneaktivister fra 70-tallet forteller» (Oktober, 2018). I høst er Stalsberg aktuell med boken «Det er nok nå. Om hvordan nyliberalismen ?

Brennbart: Voldtektsproblemet
Sted: Deichman Majorstuen
Adresse: Harald Hårfagresgt. 2
Dato: Torsdag 28. november 2019
Tid fra: 18:00
Tid til: 19:30
Kategori: Forskjellig
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Deichman Majorstuen
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Deichman Majorstuen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo