Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Scene:

Deichman Majorstuen tirsdag 26. november 2019

Velkommen til frokostforedrag med prisbelønte Aage Storm Borchgrevink som forteller fra og om sin ferske bok: "Giganten. Fra Statoil til Equinor: Historien om selskapet som forandret Norge." Husk påmelding!

I grålysningen en desemberdag i 1972 lander den ambisiøse lederskikkelsen Arve Johnsen i Stavanger. Oppdraget er å etablere hovedkvarteret til det statlige norske oljeselskapet i Nordsjøbyen. Selskapet får snart navnet Statoil og blir symbolet på det norske oljeeventyret.

I "Giganten" forteller den prisbelønte forfatteren Aage Storm Borchgrevink for første gang historien om Statoil i bokform. Vi følger ledere, ingeniører og tillitsvalgte gjennom skiftende regjeringer og verdensbegivenheter som Sovjetunionens fall og 11.september. Det er en historie som strekker seg gjennom fem tiår – om visjonære lederskikkelser, politiske stridigheter og ufattelig rikdom, men også ulovlige streiker, livsfarlig arbeid og et utlandsengasjement som etterhvert skal koste norske liv. Ettersom fortellingen skrider frem, kommer klimatrusselen til syne. Hvordan kan Equinor ta skrittet ut av oljealderen? (Fra Kagge.no)

Aage Storm Borchgrevink er forfatter og rådgiver i Helsingforskomiteen, med en rekke utgivelser bak seg, både sakprosa og skjønnlitteratur. For "En norsk tragedie" (2012) fikk han Kritikerprisen for årets beste sakprosabok.

Påfyll: Aage Storm Borchgrevink (NB! Påmelding!)
Sted: Deichman Majorstuen
Adresse: Harald Hårfagresgt. 2
Dato: Tirsdag 26. november 2019
Tid fra: 10:00
Tid til: 11:00
Kategori: Scene
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Deichman Majorstuen
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Deichman Majorstuen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo