Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Konsert:

Sagene Kirke søndag 3. november 2019

Velkommen til gratis orgelkonsert allehelgenssøndag kl. 13 i Sagene kirke. Ved orgelet sitter kirkens kantor, Stein Skøyeneie.

Konserten innledes med Johann Sebastian Bachs preludium og fuge i h-moll. Det er majestetisk og høytidelig, og viser Bach fra hans kanskje mest fullkomne side som orgelkomponist.

Johann Pachelbel var en av Bachs forbilder. Og hans udødelige kanon har trøstet og gitt mangt et håp. Derfor spilles den akkurat denne formiddagen.

Til programmet denne søndagen har Skøyeneie også valgt musikk av en tyske komponist ved navn Josef Gabriel Rheinberger. Han hadde som mål å skrive 24 sonater for orgel, en i hver toneart. Han fullførte det nesten. Denne formiddagen får du høre den første.

De norske folketonene og folkevisene er røttene til musikken fra vårt eget land. Og Komponisten Bjarne Sløgedal fra Kristiansand har variert en vakker folketonene for orgel. Han gir satsene maleriske titler som fløyteljod, langeleik og frygdesong.

Stor fransk romantisk musikk blir det å høre til avslutning. Alexandre Guilmants malmfulle sørgemarsj og serafenes sang.
Er været pent, kan man kombinere konserten med å besøke en av Sagenes mange koselige kafeer. Eller en spasertur langs elva eller på høstkledde Nordre gravlund.

Buss 20 og 37 stopper utenfor kirken. Det er anledning til å tenne lys i kirkens lysglobe både før, under og etter konserten.
Legg søndagsturen til bydel Sagene. Og opplev vakker orgelmusikk i en av Oslos fineste kirker. Konserten har fri entre og varer en times tid.

Vel møtt!

GRATIS ORGELKONSERT PÅ SAGENE
Sted: Sagene Kirke
Adresse: Dannevigsveien 17, 0463 Oslo
Dato: Søndag 3. november 2019
Tid fra: 13:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Sagene Kirke
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.753348 - Latitude: 59.937344

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sagene Kirke
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Sagene Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo