Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Forskjellig:

Cinemateket onsdag 6. november 2019

Brave New World møter Jurassic Park.

Onsdag 6. november 2019, kl. 18:00 på Cinemateket: Film og debatt om genredigeringsteknikken CRISPR.

Film: HUMAN NATURE. Samtale med Sigrid Bratlie og Dag O. Hessen etter visningen.

CRISPR er en revolusjonerende teknologi for å redigere i genene til mennesker, dyr og planter. Vil det bety menneskehetens undergang eller løsningen på alle våre problemer?

Hva er egentlig CRISPR og hva betyr det for oss at man nå kan manipulere og redigere gener som man vil? Kan man kurere alle sykdommer og gjenskape dinosaurer? Og hva er i tilfelle risikoen?

Human Nature er en hyperinteressant ny dokumentarflm som klarer å forklare hva CRISPR er på en måte som er forståelig også for oss som ikke er biologer og naturvitere. Den gir også et spennende innblikk i hva denne teknologien kan gjøre, nå og i en nær framtid. Det store spørsmålet er om vi som mennesker klarer å håndtere de mulighetene og den makten over naturen, og menneskehetens framtid, som denne teknologien gir.

Billetter er i salg nå på cinemateket.no

Les mer og se trailer på dokumentarkino.no eller på facebook.com/dokumentarkino

SAMTALE MED SIGRID BRATLIE OG DAG O. HESSEN ETTER VISNINGEN

Sigrid Bratlie er biolog og seniorrådgiver i Bioteknologirådet. Hun har skrevet en rekke artikler om CRISPR-teknologien, hva den kan gjøre og hvilke utfordringer det skaper. Hun har blant annet laget denne innføringen i CRISPR for NRK.

Dag O. Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo og medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi. Han er kjent som faglitterær forfatter, for sin forskning innen vann, økologi og evolusjon, samt sitt engasjement i krysningsfeltet mellom biologi, miljø og filosofi. Han er også godt kjent som samfunnsdebattant.

Det blir god plass til spørsmål og kommentarer fra publikum i samtalen, så om du har spørsmål om CRISPR-teknologien og hva konsekvensene av genredigering kan bli, på godt og vondt, så bruk anledningen og kom til Cinemateket onsdag 6. november.

OM FILMEN:

Filmen Human Nature har blitt vist på en rekke prestisjetunge filmfestivaler som SXSW (South by South West) i Austin Texas, Copenhagen DOX i København, HotDocs i Toronto, Seattle International Film Festival og Full Frame Documentary Film Festival i Durham, North Carolina.

"A stunning work of science journalism. (...) A meticulously researched, important work that finally brings the secrets of CRISPR to the layperson. (...) A must-see."
- 10 out of 10 stars.
- Glide Magazine (USA)

"A fascinating watch." - 9 out of 10 stars.
- Film Threat (USA)CRISPR: SPESIALDESIGNEDE MENNESKER I EN BRAVE NEW WORLD ELLER REDNINGEN FOR EN KLODE I KRISE?

CRISPR-teknologi gjør det mulig å gjøre mikroskopiske og ekstremt nøyaktige endringer i DNA. Det vil si at man kan fjerne en liten genfeil som kan forårsake sykdom, uten at det påvirker noe annet enn akkurat denne feilen. Noen forskere sammenligner CRISPR

CRISPR: THIS CHANGES EVERYTHING - FILM OG SAMTALE
Sted: Cinemateket
Adresse: Filmens Hus, Dronningens gate 16
Dato: Onsdag 6. november 2019
Tid fra: 18:00
Tid til: 20:30
Kategori: Forskjellig
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Cinemateket
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Cinemateket her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Transcendental Meditasjon
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo