Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Forskjellig:

Deloittehuset onsdag 13. november 2019

Taushetsplikten legger seg som et lydtett teppe over de fleste konflikter som løses gjennom et økonomisk oppgjør mellom parter som er uenige. Behovet for en offentlig unnskyldning eller å kunne formidle sin versjon av uretten som er begått, blir ikke mulig for ofrene, med mindre de velger å gå til media med sine anklager. Varslernes vern styrkes fra 01.01.20 ved at deres rettigheter inngår i arbeidsmiljøloven.

Retten til trygt å kunne varsle om kritikkverdige forhold er avgjørende for et velfungerende demokrati. Men hva skjer med demokratiet når urett repareres med økonomiske pakker og deretter taushet? Skulle varslerne nå frem med sine anklager, kan arbeidslivets svar, for å komme til bunns i saken, være en granskning eller faktaundersøkelse. Resultatet av granskningene er at de ofte får en faktisk virkning, nærmest som en dom. Granskninger i privat sektor er ikke lovregulert, og politiet uttrykker ofte en forventning om at næringslivet selv skal kartlegge de faktiske forhold, før de trer inn. Men hvem er da egentlig på varslerens side? Velkommen sterkere vern av varslere!

Debatt: Taushet til salgs
Sted: Deloittehuset
Adresse: Dronning Eufemiasgt 14
Dato: Onsdag 13. november 2019
Tid fra: 17:00
Tid til: 18:30
Kategori: Forskjellig
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Deloittehuset
Debatt - The Waterfront Ideas:... onsdag 4. mars 2020

Legg inn arrangement ved Deloittehuset her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo