Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Scene:

Sentralen lørdag 2. november 2019

Velkommen til en GRATIS eksklusiv Oslo-visning med regissøren Joseph Culp av den amerikanske indiefilmen Welcome to the Men’s Group med påfølgende samtale om mannsrollen i dagens samfunn.

PROGRAM: kl. 16.30 Innledning ved regissør Joseph Culp i Vinterhagen (Sentralen). Kl. 17.00 Visning av film og samtale om mannsrollen i Hvelvet (Sentralen).

Ved siden av å være morsom film, bærer den også et viktig budskap: hva betyr det å være mann og refleksjoner rundt toksisk maskulinitet og skjulte følelser som ligger under overflaten. I høst retter KulturKlovnene fokus på gutter/menn. Sammen med det nyskrevne teaterstykket Mannemonologene (24.-26. nov) er spesialvisningen av filmen en del av vår kampanje om hvor tøft det er for gutter å vokse opp i dagens samfunn hvor mannstatistikken er meget dyster. Jentene får bedre karakterer enn gutter i 90% av fagene, og han dropper også ut av skolen oftere enn jentene. 3 av 4 som begår selvmord er gutter/menn. Menn har 5 år kortere levetid enn kvinnene. I tillegg har gutten større sjanser for drap, depresjon, alkoholavhengighet, ulykker og hjerteinfarkt i voksen alder. Vi trenger "mannfolkprat" i alle aldre, spesielt også fra de er unge. Dette blir kanskje ditt viktigste arrangement i høst! Gratis inngang - begrenset med plasser!

LINK FOR GRATISBILLETTER HER (begrenset antall): Les mer her - Ekstern lenke filmvisning med innledning av filmskaper og regissoer joseph culp gratis begrenset med plasser

Det er mulig å møte opp ut uten påmelding dersom det fortsatt er ledige billetter igjen.

Aldersgrense: 15 år
Sjanger: Drama/komedie
Lengde: 2 timer og 10 min
Sted: Hvelvet, Sentralen (oppmøte kl 16.30 i Vinterhagen)
Språk: Engelsk tale

OM FILMEN:
Filmen hadde premiere i 2016. Den har høstet god kritikk og har blant annet blitt vist på Tromsø International Film Festival. I deres program blir filmen beskrevet som et flue-på-veggen innblikk i kalifornisk mannskultur. Vi møter en gruppe menn som treffes en gang i måneden til felles søndagsfrokost. Her snakkes det løst og fast om det meste og om saker de ikke ønsker å involvere sine kvinner i. Men å snakke er aldri lett, og i forsøket på å finne et stammespråk faller forsvarsverkene som korthus i stormkast og voldsomme og til dels hysteriske byger.

Welcome to the Men’s Group er en ensemble-film – det er ingen «stjerner» i filmen; samtlige rollefigurer bærer fortellingen og vies like mye plass. Mannsgrupper er til for at menn skal lære seg til å lytte; til å ta imot støtte fra andre menn. For kvinner er jo dette helt normalt. Hvis menn lærte seg å snakke om følelsene sine, om forholdene sine, om sitt samliv, om hva det betyr å være fedre – ikke minst om forholdet til sine egne fedre – og hvilke smerter og gleder de baler med, ville dette trolig vært av stor betydning for fremtidige generasjoner.

Eksklusiv filmvisning av "Welcome to the Men's Group" med påfølgende samtale
Sted: Sentralen
Adresse: Øvre Slottsgate 3, Oslo
Dato: Lørdag 2. november 2019
Tid fra: 16:30
Tid til: 20:00
Kategori: Scene
Nettside Billetter Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sentralen
Å SKRIVE FREM MINNER. Kurs me... lørdag 23. november 2019
Barneteater - Magiske historie... lørdag 23. november 2019
Barneteater - Magiske historie... lørdag 23. november 2019
Barneteater - Magiske historie... lørdag 23. november 2019
Å skrive frem minner med Kris... søndag 24. november 2019
Mannemonologene... søndag 24. november 2019
Barneteater - Magiske historie... søndag 24. november 2019
Barneteater - Magiske historie... søndag 24. november 2019
Førstehjelpskurs for foreldre... onsdag 4. desember 2019
Førstehjelpskurs for foreldre... onsdag 4. desember 2019
Førstehjelpskurs for foreldre... onsdag 22. januar 2020

Legg inn arrangement ved Sentralen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Transcendental Meditasjon
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo