Vi bruker Cookies - Info
Annonse

Dette skjer - Musikk:

Melahuset lørdag 9. november 2019

Et sterkt møte med tre generasjoners kulturarv og identitet, forrykende følelser, musikalsk briljans og spilleglede når Raya og her Gypsy Legacy kommer til Melahuset.

Den sovjetiskfødte norske sangeren, danseren og aktivisten Raya Bielenberg er kjent for sin formidling av sigøynerkultur i Norge, med et sterkt element av hennes egne tolkninger. Hun leder sitt eget ensemble, Raya og her Gipsy Legacy, med datteren Natasha og barnebarna Aleco og Nikak, og denne kvelden får de også selskap av den franske jazzgitaristen Angelo Debarre.

Hvorfor markere krystallnatten?

Krystallnatten er betegnelsen på natten mellom 9. og 10. november i 1938 i Tyskland. Den markerte starten på nazistenes systematiske forfølgelse av folkegrupper som jøder, romfolk/ sigøynere, homofile og psykisk utviklingshemmede under den annen verdenskrig.

Romfolk var Hitlers nest mest forhatte folkegruppe og 1,5 millioner mistet livene sine i konsentrasjonsleirene. I 2019 er romfolk fortsatt en av de mest forfulgte folkegruppene i Europa som daglig opplever og utsettes for rasisme og diskriminering. Deres rike kultur, samhold og evige kamp for å ivareta sin egenart og menneskerettigheter blir altfor ofte glemt eller oversett.

Når vi markerer krystallnatten på Melahuset i år er det for å gi en påminnelse om hvor skadelig det er når hat får fritt spillerom i samfunnet, hvor viktig det er å ta avstand fra rasisme og samtidig å feire en stolt folkegruppe og en stolt, fargerik kultur.

Markering av krystallnatten: Konsert med Raya og her Gypsy Legacy
Sted: Melahuset
Adresse: Mariboes gate 8, 0183 Oslo
Dato: Lørdag 9. november 2019
Tid fra: 20:00
Tid til: 23:00
Kategori: Musikk
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Melahuset
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Melahuset her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo