Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Konsert:

Sagene Kirke tirsdag 22. oktober 2019

Om orgelkonserten i Sagene kirke tirsdag 22. oktober kl.13 skriver kantor Stein Skøyeneie følgende i sitt oktoberbrev:

Musikken jeg skal spille denne formiddagen er først og fremst Beethovens orgelverker. De er få, men til gjengjeld meget vakre og veldig tidstypiske. Orgelet var nok ikke Ludwigs instrument, men at han hadde kjennskap til det viser disse verkene med tydelighet. Det blir dessuten plass til et par transkripsjoner, det vil si musikk komponert for andre instrumenter eller orkester og seinere omskrevet for orgel. Jeg kan røpe noe om et måneskinn…

Som en kontrast til Beethovens musikk skal jeg spille den svenske komponisten Lars-Erik Larssons to orgelverker preludium og postludium. I Norge er Larsson en særdeles hyppig framført opphavsmann spesielt én dag i året, fordi de fleste kjenner og synger engasjert hans obligationsmarsch. Lurer du på hva den heter i Norge, så er svaret et par tastetrykk unna på google. Og for ordens skyld, jeg skal ikke spille «…?...» ved denne konserten. Det får bli en annen gang.

Denne tirsdagen er vi så heldige å få besøk av Oslo biskop Kari Veiteberg. Det blir en stor begivenhet for oss i Sagene. Biskopen vil framføre sin hilsen og møte oss ved kirkekaffen. Jeg håper på stort frammøte.

Hør Skøyeneie spille på kirkens fantastiske Hollenbachorgel fra 1891. Konserten er gratis, og kan kombineres med en kort lystenningsseremoni. Det er kaffe og kake på kirketorget ved utgangen. Vel møtt.

ORGELKONSERT I SAGENE KIRKE
Sted: Sagene Kirke
Adresse: Dannevigsveien 17, 0463 Oslo
Dato: Tirsdag 22. oktober 2019
Tid fra: 13:00
Kategori: Konsert
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Sagene Kirke
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.752725 - Latitude: 59.937645

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Sagene Kirke
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Sagene Kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo