Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Utstilling:

Kunstverket Galleri lørdag 9. november 2019

Mennesket og natur er et sentralt tema i alle motivene i utstillingen. Den seneste tid har Widerberg hatt en stor produksjon av grafikk, utstillingen i Kunstverket Galleri viser et utvalg gjort i samarbeid med kunstneren.

Tittelen Stein- og tretrykk viser både til innholdet og teknikkene som formidles i utstillingen, som fokuserer på nyeste litografier og tresnitt. Enkelte arbeider er trykket på Kunsthøyskolen i Oslo (KHiO), hos Erik Solheim, og store håndtrykk er produsert hos Bror Mikkelborg. Tresnittene er håndtrykket i Nicos atelier på Myrens verksted, på hans far, billedkunstneren Frans Widerberg, sin gamle grafikkpresse.

Nico Widerberg(f.1960) er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo og Statens Kunstakademi i Oslo. Han har i løpet av sine 30 år som billedhugger og billedkunstner markert seg sterkt på samtidskunstscenen. Som skulptør er Nico Widerberg kjent for sine fremstillinger av menneskekroppen – enten det er kroppens fysiske tilstedeværelse jobbet frem i stenen, eller menneskets fravær i form av utskårede silhuetter. Widerberg tar denne estetikken videre i sin grafikk, der mennesket består, og motivene fremstårsom tidløse og monumentale med et tydelig spenningsforhold i figurene. Vi opplever sterke kontraster i øyeblikk frosset i sten og tid, arbeidet frem med tidkrevende teknikker som tresnitt, etsning og litografi.

Utstillingsperiode: 24.10.-17.11.2019

Åpningstider:
Man Stengt
Tirs, ons, fre. 10:00 - 17:00
Tors. 10:00 - 18:00
Lør. 12:00 - 16:00
Søn. 12:00 - 16:00*
*kun under utstillinger

Utstilling: Nico Widerberg
Sted: Kunstverket Galleri
Adresse: Kirkegata 5
Dato: Lørdag 9. november 2019
Kategori: Utstilling
Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Kunstverket Galleri
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.742510 - Latitude: 59.909230

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Kunstverket Galleri
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Kunstverket Galleri her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Legg inn arrangement her!
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo