Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Gamle Logen tirsdag 26. november 2019

Den legendariske Skampakvartetten gjester Kvartettserien i det året som blir selveste 30 års jubileet for fløyels- revolusjonen. Og med et rent tsjekkisk program, kaster vi oss inn i feiringen av denne fredelige revolusjonen som skjedde i slutten av 1989. Kvartettserien skal få høre sin aller første strykekvartett av Bohuslav Martin, før vi vandrer igjen i kjente trakter med Janaeks første strykekvartett, «Kreutzer Sonate», og Dvoaks strykekvartett nr.9 i d-moll, Op.34. Ung kvartettserie bidrar med en sats fra Dvoaks mest kjente kvartett, «Den amerikanske».

Skampakvartetten har i 25 år vært fremtredende i det tradisjonsrike landet som er beskrevet som «Europas kammermusikk vugge». De er et levende bindeledd fra de tidligste tsjekkiske kvartettene, som Bohemian Quartet og gjennom mentorkvartetten Smetana Quartet, samtidig som de aktivt har utforsket tradisjonsmusikken som inspirerer mye av programmet de skal spille den 26. november i Gamle Logen. Skampakvartetten hviler ikke på laurbærene sine, men briljerer videre, blant annet som en av de få kammermusikkgruppene som spiller på plateselskapet Wigmore Hall Live.

Skampa String Quartet: Fløyelsrevolusjonen
Sted: Gamle Logen
Adresse: Grev Wedels plass 2
Dato: Tirsdag 26. november 2019
Tid fra: 19:00
Tid til: 21:00
Kategori: Musikk
Epost Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Gamle Logen
Vision String Quartet: Schön ... tirsdag 25. februar 2020
Kammermusikk av Bruckner og Ts... søndag 8. mars 2020
Oslo Strykekvartett: Om å van... tirsdag 24. mars 2020

Legg inn arrangement ved Gamle Logen her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo