Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Klubb:

Skatten tirsdag 8. oktober 2019

Oslo FilmrullKlubb skal endelig skal få vist sin strøkne 16mm-kopi av tidenes beste gamle engelske film, den svarte komedien "Kind hearts and coronets (1949)". Filmen fyller forøvrig 70 år i år. Kopien som blir vist, ble kjøpt på et filmsamlertreff i Cleethorpes.

Dette føles som en begivenhet, ikke minst fordi det er første gang Oslo FilmrullKlubb har fått muligheten til å gjeste Skatten på Tøyen!

Oslo FilmrullKlubb har arbeidet lenge med rettighetene til denne visningen, stor takk til Norsk Filmklubbforbund for deres hjelp!

Dørene åpner kl. 18, da kan du komme og henge. Arrangementet starter kl. 19.

Velkommen til visning!

Hvorfor er dette en spesiell visning?
1) Kopien filmklubben har anskaffet er i svært god stand. Filmkopier blir ofte slitt etter mange visninger. Kopier som vises i Oslo FilmrullKlubb er mange tiår gamle.
2) Rettigheter til noen filmer er vanskelig å skaffe. Denne var av de vanskelige.
3) Denne filmen regnes som en av de virkelig store engelske filmene. British Film Institute har rangert denne som den 6. beste engelske filmen gjennom tidene.
4) Alec Guinnes spiller suverent hele åtte roller i filmen!

Om Oslo FilmrullKlubb

Filmklubb underlagt Norsk FilmKlubbforbund (NFK). Klubben ble stiftet i mai 2016 og har som formål å fremheve den analoge film- og kinokulturen i en tid hvor det digitale har fått en total dominans. Det er filmklubbens oppfatning at å se film analogt gir en rikere opplevelse enn digitalt, samt at analog kino representerer verneverdig kulturhistorie av høyeste bevaringsverdi. Gjennom klubbens arbeid ønsker de å sette fokus på dette tema og å vise frem den verdifulle kulturarven som har vært vårt land til del i 100 år. Filmklubben ønsker å bevare muligheten for å kunne få oppleve den autentiske kinoopplevelsen, som etter klubbens oppfatning innebærer det å se på FILM.

Oslo FilmrullKlubb har per tidspunkt ikke noe permanent visningssted, men driver en ambulerende virksomhet i Oslo og omegn. Innspill til nye visningssteder mottas med takk. På sikt har klubben et håp om at det skal kunne opprettes et nytt permanent visningssted for analog film et sted i Oslo.

Det tas ikke inngangspenger eller selges billetter til klubbens visninger, men for å delta må en melde seg inn i klubben, som inkluderer medlemskontingent til NFK, noe filmklubben er pålagt at alle deltakere skal ha for å drive lovlig. Pris for medlemskap i Oslo FilmrullKlubb er 100 kroner per halvår.

Kind hearts and coronets (1949) på 16mm
Sted: Skatten
Adresse: Hagegata 24
Dato: Tirsdag 8. oktober 2019
Tid fra: 19:00
Tid til: 21:00
Kategori: Klubb
Nettside Del på Facebook

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Skatten
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Skatten her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
Transcendental Meditasjon
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo