Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Forskjellig:

Litteraturhuset onsdag 16. oktober 2019

Folk Om psykisk uhelse

Velkommen til en spennende temakveld i regi av Spiseforstyrrelsesforeningen.

"Er du tilstede?" spør Verdensdagen for psykisk helse i år. Jeg kunne ønske jeg kunne svart ja på det spørsmålet. Jeg lengter etter å være tilstede, å kjenne ro og kontakt med meg sjøl og de rundt meg. Men det er vanskelig. Jeg er urolig og rastløs. Altfor ofte avleder jeg meg selv med klesvask og mobil, i stedet for å sette meg ned med de jeg er glad i. Det er noe som kommer i veien for å klare å være tilstede, og det sitter hardt.»

Journalist Marthe Sveberg har gått ut og inn av behandling og terapi i 23 år. De første 18 årene var det ingenting som hjalp - ingenting som skapte mer forståelse eller som gjorde ting bedre. Faktisk ble det verre, fordi det er fortvilt å prøve å finne ut av seg selv og livet, og det eneste man finner ut er at det ikke finnes svar - ikke finnes hjelp.

Men så, etter 18 år, snudde det.

I kveld skal Marthe dele om hva som gjorde at brikkene falt mer på plass, og hvorfor hun valgt å dele mye av det som er vanskelig, på nettsiden folkOm.no. Og så skal hun snakke om hvorfor hun begynte å gråte da hun leste verdensdagen for psykisk helses formulering "å være er å være tilstede. Og hvem er vi egentlig hvis vi aldri er tilstede i oss selv, eller med andre." Om hvordan det kjennes å ikke være med i sitt eget liv. Og hvorfor det hjelper bittelitt å høre på Roxette i bilen.

Marthe har tidligere hatt en spiseforstyrrelse og har valgt å være åpen om mye av det hun strever med. Klikk deg gjerne innom Les mer her - Ekstern lenke for å se mer av det Marthe (gründer av nettstedet) og andre hun jobber med deler fra sin hverdag om det å være i relasjon - og for kloke eksperter på temaer som temperament, tilknytning og følelser.

Arrangementet er åpent for alle, det krever ingen påmelding (første person til mølla!) og det er gratis. Hjertelig velkommen skal du være!

Tilstedeværelse - er det så enkelt da?
Sted: Litteraturhuset
Adresse: Wergelandsveien 29, 0167 Oslo
Dato: Onsdag 16. oktober 2019
Tid fra: 18:00
Tid til: 19:30
Kategori: Forskjellig
Epost Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Litteraturhuset
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.728579 - Latitude: 59.920334

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Litteraturhuset
TILVÆRELSENS FYSISKE OG PSYKO... lørdag 22. februar 2020

Legg inn arrangement ved Litteraturhuset her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo