Vi bruker Cookies - Info
Annonse
Foredrag - Reserver din plass

Dette skjer - Musikk:

Ris kirke tirsdag 15. oktober 2019

Ensemble Solis ønsker hjertelig velkommen til første konsert i vårt nye "hjem", Ris kirke. På programmet står musikk av Ildebrando Pizzetti, Kjell Mørk Karlsen og James MacMillan.

Konsertens hovedverk er den italienske komponisten Ildebrando Pizzettis Missa di Requiem (1922-23) for kor a cappella. Verket ble komponert i en periode av Pizzettis liv som var preget av omveltninger, både i arbeidslivet og privat. Bare to år tidligere hadde hans første kone dødd brått og uventet, og han har selv skrevet følgende:
“På den tiden var jeg så langt nede at jeg ble overveldet av tekstens rystende tyngde. Jeg spurte meg selv, om og om igjen, om hvorfor jeg hadde vendt tilbake til å skrive kormusikk til sakrale tekster. Var det fordi jeg ønsket å tro på noe utenomjordisk utenfor min fatteevne? Eller var det fordi jeg trengte et håp om fred? Jeg vet ikke. Kanskje jeg komponerte messen i ren fortvilelse over min usikkerhet, eller fordi jeg i min motløshet søkte trøst i kormusikkens uttrykk. Kom følelsen av motløshet av at jeg verken var i stand til å begripe meningen med min eksistens på det tidspunktet, eller gåten med et liv etter døden?”

Ensemble Solis består av 16 dyktige sangere og dirigeres av Ida Cecilie Holm. Siden oppstarten i 2012 har Ensemble Solis vært et prosjektbasert kor, men fra og med denne høsten starter kammerkoret opp på fast basis og “Pizzettis Requiem” er det faste ensemblets første konsertprosjekt.

Inngang
200kr / 100kr (student)
Billetter kan kjøpes på www.ticketco.events eller i døra

Ildebrando Pizzettis Messa di Requiem
Sted: Ris kirke
Adresse: Risbakken 1, Oslo
Dato: Tirsdag 15. oktober 2019
Tid fra: 19:00
Tid til: 20:30
Kategori: Musikk
Epost Nettside Del på Facebook

Kart og bilde - Her finner du Ris kirke
Google Kart Google Bilde
Longitude: 10.701177 - Latitude: 59.947564

Vil du ha gratis ukentlig Nyhetsbrev fra Det skjer i Oslo.no?
Hver uke gir vi ut et nyhetsbrev på epost med hva som skjer i Oslo. Nyhetsbrevet ble utgitt første gang i 2005 og vi har i dag 20.000 mottakere på listen.
Meld deg på her!

Andre arrangementer - Ris kirke
Beklager, vi har ikke flere arrangementer å vise fra dette stedet nå.
Legg inn arrangement ved Ris kirke her! (Gratis!)

Tips oss! Facebook Gratis Nyhetsbrev

Annonse
TM - Les mer her
Annonse
Hva-Skjer Nyhetsbrev Oslo